Da li je pivo pomoćno medicinsko sredstvo

Dva piva dnevno i sve kao rukom odnešeno – kaže narodna medicina i verovanje odomaćeno među stanovništvom, ali da li je baš sve tako

Pivo pomaže i pri izbacivanju kamena iz bubrega, ali ako ga imate idite kod lekara, posebno ako je on veći od zrna bibera. Ovi narodni lekovi odnose se samo na izbacivanje kamena koji nije veći od zrna bibera. Za izbacivanje peska i kamena dobro je primeniti kupku od piva na sledeći način:

Bilo koje pivo industrijsko ili kraft proizvideno u Srbiji ili neko inostrano može da vam bude od koristi ako imate ovaj problem. Naime, kamen iz bubrega može biti izbačen ako se legne u kadu sa toplom vodom i popije 1/2 litra toplog piva, a vama dajemo na volju od kog ćete proizvođača . Nakon što ste ovo uradili potrebno je zadržati mokraću neko vreme da bi se kamen kasnije izbacio pod većim pritiskom.Takođe, mešavina limuna, maslinovog ulja pomešano sa malo piva  podstiče razlaganje kamenaca kako u žučnoj kesi tako i u bubrezima.Osobe koje imaju problema sa kamenom u bubregu ne treba da propuste da bar svaki dan popiju po dva piva, uči nas narodna  medicina. Pivo veoma efikasno ispira bubrege i tako sprečava nastanak kamena. Posebno će koristiti onima koji tek imaju pesak u bubregu.Opšte je poznata stvar kada je u pitanju briga o bubrezima, da bi trebalo unositi što više tečnosti. Ovo pravilo odnosi se i na problem sa kamenom u bubregu zato vam dva piva na dan neće naškoditi.

Napomena: Kada se radi o lečenju bubrega (bez obzira da li se primenjuju prirodne metode ili ne), neophodno je da redovno kontrolišete mokraću.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

DA LI POSTOJE PREMIJUM PIVA

Pivopije su u stalnoj potrazi za dobrim ukusom. Jedni se brzo zaustavljaju u tom traganju, drugi, uporniji, nastavljaju dalje, a

Restoran Druga priča

Restoran Druga priča nalazi se na reci Dunav, na samom Zemunskom keju, između restorana Žabar i Keops. Okružen zelenilom i

Vreme je za pivo

Hranjiva vrednost, umirujuće dejstvo i osvežavajući ukus, kvalifikuju pivo za najbolje pića tokom vrelih letnjih dana Po definiciji pivo je

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.