Pivo kao dodatak hrani

Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira

Odavno se zna da su sirevi i vino idealna kombinacija i to nije nikakva novost. Ljubav između vina i sira je vekovna kombinacija, ali  kombinacija piva i sira, sasvim otvara nove vidike i veoma se visoko kotira kod svih pivopija. Da li znate da se u mnogim državama pivo i sir tradicionalno poslužuju zajedno? Razlog tog idealnog spoja vrlo je jednostavan, jer i pivo i sir proizvode se slično i sličnog su porekla. Zato, ako vam dolaze gosti i želite da im priredite neopisivu zakusku i nezaboravno druženje možete pripremiti roštilj i uz njega obavezno naseći neku vrstu sira, poput trapista, gorgonzole, gaude, edamera ili, recimo, kačkavalja U spajanju sira i piva dopušteno je baš sve što odgovara nepcu. Verujemo da će sirevi koje ste nabavili za vaše goste odlično ići uz lager, ali i uz ejl piva koja se prave po specijalnoj tehnologiji. Pivo i sir veoma odgovaraju ljudima sa prefinjenim ukusom. Ako preferirate crno pivo, ćevapi i sir su dobitna kombinacija, a ukoliko ipak više volite da zalijete svetlim pivom, osetićete pravu aromu kačkavalja.  Gauda zbog svoje bogate teksture savršeno će se slagati sa pivom IPA zbog svoje penušavosti. Ako niste znali engleska piva sa italijanskim sirom su moćna kombinacija. Ukoliko svojim gostima ponudite sir u kombinaciji sa pivom znajte da će vam se gosti rado vraćati. Sir je bogat mlečnim mastima, a pivo osvežava i pročišćava nepce, a godi i stomaku. Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira!

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Čokoladno-mlečni Stout

Volite li čokoladno mleko i pivo? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje potvrdan onda je ova kreacija napravljena baš

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.