Pivske kupke uskoro i kod nas

Preporuka je da se u kadi ne ostaje duže od pola sata, a nakon kupke sledi opuštajuća masaža celog tela

Odlazak u SPA centar obično se povezuje sa relax masažom i opuštanjem u sauni. Međutim u svetu je sve popularnija nova metoda opuštanja.  Reč je o pivskim kupkama koje su postale skoro najpopularnija opcija za opuštanje, jer blagotvorno deluje na našu kožu i lepotu. Ova vrsta kupke čisti i obnavlja kožu i kosu i daje odlične rezultate. Temperatura pivske kupke kreće od 38 do 40 stepeni Celzijusa, što je idealna temperatura za širenje pora na koži. Preporuka je da se u kadi ne ostaje duže od pola sata, a nakon kupke sledi opuštajuća masaža celog tela.

A zašto je kupka od piva dobra?

Pošto se pivo sastoji od ječma, hmelja, kvasca i vode, ona poboljšava oštećene ćelije kože. Ekstrakti ovih sastojaka, posebno hmelja sadrže obilje polifenola koji imaju snažna antioksidantna svojstva koja sprečavaju oštećenje ćelija i lipida. Ukoliko imate ekcem, ova kupka će vam biti delotvorna, jer pivo ima  različita antibakterijska dejstva, a sem toga spečava starenje kože.

Smanjuje bore

Većina piva sadrži ječam. Ječam sadrži epidermalni faktor rasta (EGF), koji veoma brzo i vidljivo gradi kolagen, omogućavajući da bore i sitne linije na koži nestaju. Kupanje u pivu od ječma moglo bi da poboljša vašu teksturu kože i smanji vidljive znakove starenja. Pomaže u sprečavanju stvaranja akni, posebno na leđima. Pivo hidrira kožu zbog kvasca i vitamina u pivu. Takođe pomaže u održavanju osetljive pH ravnoteže kože. Najpopularniji centri koji nude ovu uslugu su na Islandu, u Mađarskoj i Pragu, ali vi možete ponekad da napravite spa u kadi.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

pivara gvint

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.

Restoran Boutique

Prvi restoran Boutique je otvorio svoja vrata 2013. godine na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu. Nalazi se između Narodnog muzeja i

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju