Zbog čega nakon konzumiranja više piva imamo glavobolju

Nema te osobe koja bar jednom u životu nije iskusila onaj užasni osećaj mamurluka, jutro nakon ispijanja omiljenog mu piva – pulsiranje u glavi, mučnina i mrzovoljnost znaci su ove boljke

Kunete se da više nećete piti i krivite pivo za vaše stanje, ali ono nije krivo, krivi ste vi. Pivo se pravi od žitarica i zato sadrži vitamine iz grupe B koji se stvaraju tokom isklijavanja ječma, pripreme i odležavanja slada. Osim vitamina B, pivo u manjim količinama ima i vitamine A, C, D, E, dok od minerala sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum. Zbog ovih sastojaka kada se pije u umerenim količinama ono ima pozitivan uticaj na ceo organizam. Pivo, kao i sva alkohlna pića, moraju da se koriste umereno.

Zbog čega onda nakon konzumiranja piva ljudi imaju glavobolju?  Zapravo nema tu preterano puno mudrosti, a jedini način da vas zaobiđe glavobolja i mamurluk jeste da ga pijete umereno kako ne bi došlo do dehidratacije organizma. Stepen mamurluka zavisi od mnogo faktora, ali možete da se pridržavate ovih saveta: Pre konzumacije piva, obavezno jedite, jer se tako alkohol sporije apsorbuje. Birajte vrste piva, sa manjim procentom alkohola. Obavezno, uz alkoholno piće uzimajte i što više vode. Cigarete takođe pogoršavaju mamurluk, te je poželjno da što manje pušite i da manje boravite  u zadimljenoj prostoriji. Pijte polako, pravite veće razmake između pića i gutljaja pića. Nakon ispijanja piva, poželjno je prošetati. Po potrebi uzmite vitamin C i B6. Dakle, budite odgovorni, uživajte u svom omiljenom piću, opustite se i nećete biti mamurni.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Heineken predstavio Heniken 0.0

Posle višegodišnjeg pažljivog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje piva, tim vrhunskih stručnjaka iz kompanije HEINEKEN pronašao je recept za

3 najbolja svetska piva

To su jedinstvena i originalna piva koja toliko odudaraju od konkurencije da ih jednostavno morate probati Pivo je pivo kakvo

Desert u flaši

Krem brule je istinski desert u flaši, bar ga mnogi opisuju kao takvog. Ovo pivo se proizvodi korišćenjem nefermentibilnog laktoznog

KAD PIJEM NE VOZIM

Apatinska pivara donacijom alkometara pomaže Upravisaobraćajne policije u efikasnijem radu i edukaciji svih učesnika u saobraćaju Beograd, 15. avgust 2019.

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Ugljen-dioksid, koji pivo sadrži, "maskira" slabije

Čokoladno-mlečni Stout

Volite li čokoladno mleko i pivo? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje potvrdan onda je ova kreacija napravljena baš