Zbog čega nakon konzumiranja više piva imamo glavobolju

Nema te osobe koja bar jednom u životu nije iskusila onaj užasni osećaj mamurluka, jutro nakon ispijanja omiljenog mu piva – pulsiranje u glavi, mučnina i mrzovoljnost znaci su ove boljke

Kunete se da više nećete piti i krivite pivo za vaše stanje, ali ono nije krivo, krivi ste vi. Pivo se pravi od žitarica i zato sadrži vitamine iz grupe B koji se stvaraju tokom isklijavanja ječma, pripreme i odležavanja slada. Osim vitamina B, pivo u manjim količinama ima i vitamine A, C, D, E, dok od minerala sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum. Zbog ovih sastojaka kada se pije u umerenim količinama ono ima pozitivan uticaj na ceo organizam. Pivo, kao i sva alkohlna pića, moraju da se koriste umereno.

Zbog čega onda nakon konzumiranja piva ljudi imaju glavobolju?  Zapravo nema tu preterano puno mudrosti, a jedini način da vas zaobiđe glavobolja i mamurluk jeste da ga pijete umereno kako ne bi došlo do dehidratacije organizma. Stepen mamurluka zavisi od mnogo faktora, ali možete da se pridržavate ovih saveta: Pre konzumacije piva, obavezno jedite, jer se tako alkohol sporije apsorbuje. Birajte vrste piva, sa manjim procentom alkohola. Obavezno, uz alkoholno piće uzimajte i što više vode. Cigarete takođe pogoršavaju mamurluk, te je poželjno da što manje pušite i da manje boravite  u zadimljenoj prostoriji. Pijte polako, pravite veće razmake između pića i gutljaja pića. Nakon ispijanja piva, poželjno je prošetati. Po potrebi uzmite vitamin C i B6. Dakle, budite odgovorni, uživajte u svom omiljenom piću, opustite se i nećete biti mamurni.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Macchiato kuća

Dobro došli u Macchiato kuću, restoran koji nosi umetnost sa potpisom od 1995. godine, kuću koja predstavlja spoj tradicije i

Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je

Klasika – prasetina i lager

Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu.

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata