Zbog čega nakon konzumiranja više piva imamo glavobolju

Nema te osobe koja bar jednom u životu nije iskusila onaj užasni osećaj mamurluka, jutro nakon ispijanja omiljenog mu piva – pulsiranje u glavi, mučnina i mrzovoljnost znaci su ove boljke

Kunete se da više nećete piti i krivite pivo za vaše stanje, ali ono nije krivo, krivi ste vi. Pivo se pravi od žitarica i zato sadrži vitamine iz grupe B koji se stvaraju tokom isklijavanja ječma, pripreme i odležavanja slada. Osim vitamina B, pivo u manjim količinama ima i vitamine A, C, D, E, dok od minerala sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum. Zbog ovih sastojaka kada se pije u umerenim količinama ono ima pozitivan uticaj na ceo organizam. Pivo, kao i sva alkohlna pića, moraju da se koriste umereno.

Zbog čega onda nakon konzumiranja piva ljudi imaju glavobolju?  Zapravo nema tu preterano puno mudrosti, a jedini način da vas zaobiđe glavobolja i mamurluk jeste da ga pijete umereno kako ne bi došlo do dehidratacije organizma. Stepen mamurluka zavisi od mnogo faktora, ali možete da se pridržavate ovih saveta: Pre konzumacije piva, obavezno jedite, jer se tako alkohol sporije apsorbuje. Birajte vrste piva, sa manjim procentom alkohola. Obavezno, uz alkoholno piće uzimajte i što više vode. Cigarete takođe pogoršavaju mamurluk, te je poželjno da što manje pušite i da manje boravite  u zadimljenoj prostoriji. Pijte polako, pravite veće razmake između pića i gutljaja pića. Nakon ispijanja piva, poželjno je prošetati. Po potrebi uzmite vitamin C i B6. Dakle, budite odgovorni, uživajte u svom omiljenom piću, opustite se i nećete biti mamurni.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

DA LI POSTOJE PREMIJUM PIVA

Pivopije su u stalnoj potrazi za dobrim ukusom. Jedni se brzo zaustavljaju u tom traganju, drugi, uporniji, nastavljaju dalje, a

Restoran Gradska

Restoran Gradska je restoran nacionalne kuhinje, sa širokim izborom specijaliteta iz topličkog okruga Srbije, i sve to od strane njihovog

Restoran Modena

Sa pogledom na centralni gradski trg, kafe picerija Modena će vas ušuškati u svom prijatnom i modernom ambijentu i zaustaviti

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.