4 najbolja Nemačka piva

Teško je izabrati koje je najbolje, a mi vam predstavljamo samo nekoliko koje vredi probati

Ukoliko budete putovali u Nemačku, a ljubitelj ste piva, trebalo bi da znate u ovoj državi postoji preko 5.000 različitih vrsta ovog pića. Teško je izabrati koje je najbolje, a mi vam predstavljamo samo nekoliko koje vredi probati.

Kölsch pivo u Kelnu

Ukoliko vas put odvede u Keln verovatno ćete imati priliku da nađete na meniju samo jedno pivo – Kölsch. Lokalci ga obožavaju, jer je svetlo i izuzetno bistro. Služi se u tankim cilindričnim čašama „Stangen“. Služi ga uniformisani konobar koji vam donosi jedno za drugim, a sve dok čašu ne ostavite neispijenu ili je ne pokrijete podmetačem. To je znak da više ne želite pivo.

Altbier u Diseldorfu

Diseldorf se ponosi tamnim pivom Altbier čije poreklo vodi iz Vestfalije. “Alt” znači star i označava metodu proizvodnje gde se koristi kvasac gornjeg vrenja na višim temperaturama. Možete ga naći i popiti u pivnicama u starom delu grada.

Hefeweizen u Bavarskoj

U Bavarskoj najpoznatije i najoriginalnije je pšenično pivo Hefeweizen, poznato kao Weißbier. Nefiltrirano je sa blagom aromom koja ima ukus karanfilića i banana. Pivo je popularno i van Bavarske, ali je u ostatku Nemačke poznato kao Weizenbier.

Berliner Weisse u Berlinu

Berlin je poznat po mutnom pšeničnom pivu lakog gorkog ukusa, Berliner Weisse-u. Služi se zaslađeno sirupom od maline, a može da se pomeša i sa drugim vrstama piva. Servira se u širokoj okrugloj čaši, a lokalci vole da ga piju na slamčicu. Berliner Weisse ima zaštićeno geografsko poreklo i ovim imenom se mogu zvati samo piva proizvedena u Berlinu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Hacker-Pschorr Weisse pivo

PIVO Hacker-Pschorr Weisse

Pivo Hacker-Pschorr Weisse dolazi iz pivare Paulaner i već pri prvom gutljaju daje osvežavajuće voćno – citrusne note.

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc