Ovo su 5 najboljih piva na svetu

Nema te osobe koja ne voli pivo, a ukoliko ste i vi pivopija, vreme je da saznate koja su najbolja piva na svetu

Danas postoji veliki izbor piva, flaširanih, onih u limenci, ali i na  točenje kraft i industrijska, da naprosto ne možete da odlučite.  Zato vam predstavljamo nekoliko vrsta piva za koje se smatra da su najbolja na svetu.

Sinebrychoff Porter – Finska

Reč je o crnom pivu koje se proizvodi oko 55 godina po originalnom Baltičkom receptu. Bilo je to nekad piće mornara na dugim plovidbama.

Ninkasi Total Domination IPA – Oregon

"Ninkasi" pivara napravila je pivo po ukusu svih pivopija. Pivo ima visok novo alkohola, snažan ukus i oštar šmek hmelja, začinjen je korom limuna i karamelom.

Nogne O Porter – Norveška

Ako volite čokoladu, ovo je idealno pivo za vas. Naime, Det Kompromisslose Bryggeriet je mikro-pivara u Grimstadu gde se kombinuju ukusi britanskih, belgijskih i američkih piva. Pivo "Nogne O Porter" ima blagi ukus čokolade.

Helles Schlenkerla Lagerbier – Nemačka

A kako drugačije, ako ne pivo iz Bavarske, koje se  pije i uz doručak. Naravno preporučuje se nemačka kobaja, a ova kombinacija je dobitna. Inače, pivara koja ga postoji od 1405. godine.

Rochefort 10 – Belgija

Ono što je najznačajnije za pivo jeste činjenica da se preterano dobrog ukusa i pravi se po starom receptu starom 415 godina. Pivo sadrži čak  11,3 odsto alkohola, uz izuzetan kvalitet i ukus.  Najbolji način za konzumaciju ovog piva je iz flaše, cena mu je od 8 do 10 dolara.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike