Najgore rangirani stilovi piva

Danas ćemo pisati o onim stilovima koje čak i najveće pivopije zaobilaze, bilo da su ovi stilovi zaista loši ili da je samo došlo do prezasićenja ovim stilovima piva

Prema relevantnim podacima, na svetu postoji više od 100 različitih stilova piva. Što je zaista velik broj. Zbog ovako širokog izbora i velikog broja različitih stilova, sigurno je da će određeni stilovi biti bolji od ostalih. Ali danas se nećemo fokusirati na stilove sa boljeg spektra, nego na one sa lošijeg. Danas pišemo o onim stilovima koje čak ni najveće pivopije ne mogu podneti.

Da krenemo ovu neslavnu listu sa stilom koji se zove Black IPA. Ovaj stil piva je dosta konfuzan, kao da ni sam ne zna šta želi da bude. Sve počinje od samog imena ovog stila Black India Pale Ale, kako pivo može u isto vreme da bude tamno i bledo? Ova piva sama po sebi podsećaju previše na obično tamno pivo pomešano sa IPA stilom, jer poseduju arome kafe, čokolade i jačinu koja je karakteristična za ova dva stila. Ono što ojačava činjenicu da ovaj pivski stil polako izumire jeste drastičan pad prodaje u proteklih nekoliko godina. Doduše, postoje pivare koje od ovog stla zaista naprave nešto magično, ali takvih primera je previše malo.

Naredni stil je pšenično pivo, bez obzira na njegovu popularnost. Smatramo da ovo pivo stoji negde u sredini, između komercijalnih i kraft piva. Da se razumemo, na kraft sceni se u poslednje vreme pojavilo prezasićenje ovog stila piva. Baš zbog ovog prezasićenja tržišta imamo osećaj da ljudi nastavljaju dalje i više ne gledaju na ovaj stil kao na nešto suviše specijalno. Stoga moramo reći da ne smatramo da je ovaj stil loš, nego da ga je „ubilo“ preveliko izlaganje, prosto danas postoje zanimljiviji stilovi od ovog.

I na samom kraju nam dolaze Low Carb Beers, odnosno piva sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. Ovaj stil je nastao samo kako bi pivari animirali ljude koji navodno brinu o zdravlju. Nema prevelike rasprave oko toga, napravljen je samo kako bi pivopije mogle da popiju nešto zdravije, što zapravo uopšte nije zdravije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Gondola

Restoran Gondola svojim ekskluzivnim enterijerom i bogatom ponudom internacionalne kuhinje nudi gostima prijatno mesto za opuštanje u samom centru Novog

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

Testenine i pivo

Postoje neke tipske slike koje čvrsto stoje u svesti ljudi i teško ih je modifikovati ili u potpunosti zameniti.  Kada

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc