Brčkajte se u pivskim bazenima

Pivara raspolaže sa sedam poludubokih bazena koji su puni piva, a bitno je naglasiti da su bazeni zaista punjeni isključivo pivom

Ako volite pivo i brćkanje u bazenima, onda su ovi pivski bazeni prava stvar za vas. Pivara Schloss Starkenberger u Tarrenzu, Austrija, dom je prvih svetskih bazena koji su vodu zamenili pivom. Pivara raspolaže sa sedam poludubokih bazena koji su puni piva. Bitno je naglasiti da su bazeni zaista punjeni isključivo pivom, odnosno da pivo nije „razvodnjeno“. Dva sata opuštanja u ovim bazenima će vas izaći oko 200 eura.

Iako su ovi bazeni punjeni sa oko 42.000 krigli piva, poznati su po svojim zdravstvenim benefitima. Naime, kalcijum i vitamini koji se nalaze u pivu omekšavaju i poboljšavaju stanje vaše kože. Osim na kožu, pivo utiče i na zdravlje vaše kose.Takođe, kupke povećavaju cirkulaciju krvi, a hmelj iz piva deluje smirujuće na telo i dušu.

Posetioci mogu da piju sveže pivo dok se kupaju, ali su upozoreni da ne piju pivo iz bazena, jer su bazeni puni ljudi i temperatura samog piva je suviše velika da bi mogli uživati u njemu. Bazeni se ne čiste nakon svakog kupanja.

Valja napomenuti da pivaraSchloss Starkenberger nudi 13 vrsta, stilova i podstilova piva, a da se bazeni nalaze u podrumu 700-godišnjeg zamka Starkenberger, u kojem i sama pivara proizvodi svoja piva. Ako vam pivo dosadi, u okolini se nalazi destilerija kvalitetnog viskija. Razmislite malo, možda je ovo baš prava destinacija za vaše sledeće zimovanje.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Udruženje pivara Srbije

Udruženje pivara Srbije je krovna institucija domaćeg pivarstva i okuplja najveće i najznačajnije proizvođače piva i slada u Srbiji.

konstantin pivo kompas pivara

PIVO IZ PIVARE KOMPAS – Konstantin

Inspirisani životom čuvenog rimskog imperatora Konstantina Velikog, pivski majstori iz pivare Kompas, napravili su ovaj  Pale ale, koristeći Samit hmelj i nemački slad.

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju