Pivara 3bir

Tokom proteklih nekoliko godina pivara 3bir je rasla zajedno sa tržištem i pozicionirala se kao prepoznatljiva, ali i vodeća na našoj kraft sceni

 

Pivara 3bir je novosadska kraft pivara koja postoji od 2016. godine. Od nedavno se nalaze  u novom, atraktivnom prostoru sa putpuno novom i savremenom opremom, ali i sa dostupnim taproom-om. Kapacitet ove pivare je 10 000 litara mesečno. Plan za ovu godinu je proširenje proizvodnje na 12 000 litara mesečno.

Sve je počelo sa željom tri drugara da prave dobro pivo i prošire svet pivske kulture. Tokom proteklih nekoliko godina pivara 3bir je rasla zajedno sa tržištem i pozicionirala se kao prepoznatljiva na našoj kraft sceni. Stalno se ekperimentiše, istražuje i proširuje broj stilova, od standardnog IPA do Milk Stouta. Piva 3bir-a namenjena su svima koji žele da probaju nešto novo i kvalitetno. Njihova piva mogu se pronaći u restoranima, klubovima i u beer storovima.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

Dezerter

Dezerter je zahmeljeno i mutno pivo prijatnog ukusa. Naglašenih voćnih, a pre svega tropskih  aroma.

 

Stil New England IPA   

Alkohol 6,0%  

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

Shake

Shake je Milk Stout sa ukusom jagode. Laktoza mu daje mlečnu punoću. Odlično za bilo koje doba godine.

 

Stil Milk Stout   

Alkohol 5,0%       

Preporučena temperatura serviranja 12 – 14 stepeni

 

Akira

Najpoznatiji proizvod pivare 3bir je Akira, crvena IPA sa mangom. Umereno jako, sjajno izbalansirano i vrlo pitko.

 

Stil Red IPA     

Alkohol 6.5%   

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ILI JESI – LAV – ILI NISI

Lav pivo je najpoznatiji brend proizvodnog portfolija Carlsberg Srbije. To je pivo punog ukusa, karakteristične prijatne arome i izbalansirane gorčine.

Šabački letnji festival 2018

Još od 2003. godine Šabački letnji festival se održava na Šabačkoj tvrđavi. Ove godine Šabački letnji festival počinje 03. avgusta

Klasika – prasetina i lager

Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu.

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.