Pivara 3bir

Tokom proteklih nekoliko godina pivara 3bir je rasla zajedno sa tržištem i pozicionirala se kao prepoznatljiva, ali i vodeća na našoj kraft sceni

 

Pivara 3bir je novosadska kraft pivara koja postoji od 2016. godine. Od nedavno se nalaze  u novom, atraktivnom prostoru sa putpuno novom i savremenom opremom, ali i sa dostupnim taproom-om. Kapacitet ove pivare je 10 000 litara mesečno. Plan za ovu godinu je proširenje proizvodnje na 12 000 litara mesečno.

Sve je počelo sa željom tri drugara da prave dobro pivo i prošire svet pivske kulture. Tokom proteklih nekoliko godina pivara 3bir je rasla zajedno sa tržištem i pozicionirala se kao prepoznatljiva na našoj kraft sceni. Stalno se ekperimentiše, istražuje i proširuje broj stilova, od standardnog IPA do Milk Stouta. Piva 3bir-a namenjena su svima koji žele da probaju nešto novo i kvalitetno. Njihova piva mogu se pronaći u restoranima, klubovima i u beer storovima.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

Dezerter

Dezerter je zahmeljeno i mutno pivo prijatnog ukusa. Naglašenih voćnih, a pre svega tropskih  aroma.

 

Stil New England IPA   

Alkohol 6,0%  

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

Shake

Shake je Milk Stout sa ukusom jagode. Laktoza mu daje mlečnu punoću. Odlično za bilo koje doba godine.

 

Stil Milk Stout   

Alkohol 5,0%       

Preporučena temperatura serviranja 12 – 14 stepeni

 

Akira

Najpoznatiji proizvod pivare 3bir je Akira, crvena IPA sa mangom. Umereno jako, sjajno izbalansirano i vrlo pitko.

 

Stil Red IPA     

Alkohol 6.5%   

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Premijera iz pivare Tron

Do sadašnju bogatu ponudu Pivara Tron je osvežila potpuno novim ukusom. HEARTBEET je IPA pivo sa cveklom. Kako sami kažu

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Američke sorte hmelja

Hmelj je neizbežni dodatak pivu i kao i svaki začin daje mu karakter, izbalansiranost, završni profil – jednostavno, bez njega

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.