Pivara Academia

Mladi, preduzetni i odlučni, ne smatraju da je to što su geografski udaljeni od velikih pivskih centara mana i žele da se sa svojim pivima čvrsto pozicioniraju na tržištu Srbije

 

Pivara Academia – Academia Brewery je u svet srpskog kraft pivarstva ušla 2018. godine. Nalazi se u selu Žabljane, nadomak Vučja u leskovačkoj opštini. Kapacitet pivare je 13 000 litara, a postoji i mogućnost proširenja. U tekućoj godini planiraju da nastave sa širenjem na lokalnom tržištu, ali i tržištu Beograda i Novog Sada, te krenu u osvajanje tržišta Slovenije i još nekoliko zemalja. Mladi, preduzetni i odlučni, ne smatraju da je to što su geografski udaljeni od velikih pivskih centara mana i žele da se sa svojim pivima čvrsto pozicioniraju na tržištu Srbije. Izdvajaju se i svojim dobro osmišljenim vizuelnim identitetom. U pivari Academia sve deluje perfektno isplanirano, od nabavke sirovina do stalnog praćenja kvaliteta. Mogu se pronaći u specijalizovanim lokalima u Beogradu, Leskovcu, Nišu…Po svemu sudeći, jug Srbije postaće novo, zanimljivo kraft odredište.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

Student

Student je Pale Ale prefinjenog mirisa zove. Energično, poletno i pitko. Ukusa koji se dobro pamti.

 

Stil Pale Ale    

Alkohol 5,0%          

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 C

 

 

Profesor

Sa Profesorom se stiže do skladne kombinacije gorčine citrusa i slatke smole četinara.  Pouzdano pivo za prave poznavaoce.

 

Stil IPA           

Alkohol 6,3%         

Preporučena temperatura serviranja  12 – 14 C

 

Filozof

Filozof nudi gustu penu i aromu karamele. Prožeto gorčinom i vrlo prijemčivo. Ovo je pivo zap rave poznavaoce, ali i uživaoce krafta. Obavezno probati

 

Stil Red Ale      

Alkohol 6,8%       

Preporučena temperatura serviranja 12 – 14 C

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

Restoran Time Out

Zar ne mislite da je hrana ukusnija ukoliko ručate na nekom mestu koje ostavlja bez daha? Beogradski restoran Time Out

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.