Pivara Crow

Ova pivara uvek ima po desetak različitih piva na stanju i trude se da svakog meseca izbace na tržište bar po jedno novo pivo

 

Pivara Crow je sa svojom proizvodnjom piva započela 2015. godine. Nalazi se u selu Vranovu, nedaleko od Smedereva. Počelo se sa 5000 litara, a trenutni kapacitet pivare je 11 000 litara mesečno. Već desetak godina se bave kraft pivarstvom. Posle početnog kućnog kuvanja rodila se strast prema proizvodnji piva koja do danas samo raste. U pivari se stalno traga za novim ukusima. Uvek imaju po desetak različitih piva na stanju i trude se da svakog meseca izbace na tržište bar po jedno novo pivo. Ciljaju na specijalizovana mesta za prodaju kraft piva. Po njima, tu dolazi prava publika i dobija prave informacije o pivu koje vredi probati. Isto tako, želja je da se daljom promocijom stigne i na neka druga mesta.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

Sunshine

Sunshine je bestseler i najstarija etiketa ove pivare. Mutno, pitko i puno tropskih aroma, koje zaokružuju ukus. Obavezno pivo za sve koji ulaze u svet krafta.

 

Stil American Wheat Ale    

Alkohol 5,2%        

Preporučena temperatura serviranja 7 – 8 C

 

Sahara

Sahara je ekstra suvo pivo, čemu doprinose posebni enzimi. Svetle boje, bogato aromama savremenih hmeljeva. Potpuni novitet na domaćem tržištu.

 

Stil IPA Brut         

Alkohol 7%      

Preporučena temperatura serviranja  7 – 8 C

 

Black Widow

Black Widow je snažno, tipično zimsko pivo. Odležalo godinu dana u buradima u kojima je odležavao kaberne sovinjon, sa dodatkom vanile i kakaa. Pravo dezertno pivo.

 

Stil Russian Imperial Stout      

Alkohol 9%      

Preporučena temperatura serviranja 12 – 14 C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara Gvint

U svetu kraft piva zauzimaju samosvojnu poziciju, pošto su, za razliku od većine, u potpunosti posvećeni lager pivima, jer su

Pivo od ostriga

Ostrige su nekada bile uobičajeneu engleskim pabovima. Služili su ih uz pivo. Dvadeseti vek je pivo i ostrige spojio na

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike