Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama

 

Pivara Dogma – Dogma Brewery postoji od 2016. godine, mada su u svetu kraft pivarstva, na različite načine, prisutni još duže. Nalazi se u Beogradu, na zanimljivom prostoru Stare šećerane. Kapacitet ove pivare u stalnom je porastu i trenutno iznosi na mesečnom nivou oko  40000 litara na mesečnom nivou. Planovi ove pivare su višestruki i kreću se u više pravaca – od proizvodnje novih piva do daljeg marketinškog i medijskog širenja. Ono što ih je dovelo u svet kraft pivarstva je ono što ih karakteriše i danas – strast. Neprekidna želja da se postigne više i bolje, stalno eksperimentisanje novim ukusima i jedna dogma, po čemu je firma i dobila ime, održavanje visokog kvaliteta. Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama. Njihova piva mogu  se pronaći u specijalizovanim prodavnicama, pabovima i pivnicama, kao i u maloprodajnim lancima Maxija, Idee, Rode, a radi se i za izvoz.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Svetionik

 

Svetionik je izuzetno pitko pivo. Arome manga, narandže, grejpfuta i mandarine. Pravo pivsko zadovoljstvo i pravi izbor za ulazak u kraft pivarstvo.

 

Stil Pale Ale         

Alkohol 5,5%                                 

Preporučena temperatura serviranja  8 – 12 C

 

Hoptopod

 

Hoptopod je s pravom postao zaštitni znak Dogme. Kombinacija tropskih i cvetnih aroma, dobijena tehnikom suvog hmeljenja, donosi nezaboravan ukus.

 

Stil IPA               

Alkohol 6,5%        

Preporučena temperatura serviranja   12 – 14 C

 

Albino

 

Albino je fino balansirano pivo, prijatne gorčine. Kombinacija ječmenog i pšeničnog slada, uz dodatak pšeničnih pahuljica. Ovo pivo je kao stvoreno za leto.

 

Stil White Pale Ale       

Alkohol 6.5%   

Preporučena temperatura serviranja   8 – 12 C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO SA OBALE DUNAVA

Davne 1748. godine je Marija Terezija počela da naseljava prostore Vojvodine doseljenicima iz Austrije i Nemačke. Počeci proizvodnje piva u

Zanimljiva pivo(logija)

Gospodin Heineken je bio u procesu dizajniranja flaša za njegovo pivo kada mu je pala na pamet brilijantna ideja –

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se