Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama

 

Pivara Dogma – Dogma Brewery postoji od 2016. godine, mada su u svetu kraft pivarstva, na različite načine, prisutni još duže. Nalazi se u Beogradu, na zanimljivom prostoru Stare šećerane. Kapacitet ove pivare u stalnom je porastu i trenutno iznosi na mesečnom nivou oko  40000 litara na mesečnom nivou. Planovi ove pivare su višestruki i kreću se u više pravaca – od proizvodnje novih piva do daljeg marketinškog i medijskog širenja. Ono što ih je dovelo u svet kraft pivarstva je ono što ih karakteriše i danas – strast. Neprekidna želja da se postigne više i bolje, stalno eksperimentisanje novim ukusima i jedna dogma, po čemu je firma i dobila ime, održavanje visokog kvaliteta. Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama. Njihova piva mogu  se pronaći u specijalizovanim prodavnicama, pabovima i pivnicama, kao i u maloprodajnim lancima Maxija, Idee, Rode, a radi se i za izvoz.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Svetionik

 

Svetionik je izuzetno pitko pivo. Arome manga, narandže, grejpfuta i mandarine. Pravo pivsko zadovoljstvo i pravi izbor za ulazak u kraft pivarstvo.

 

Stil Pale Ale         

Alkohol 5,5%                                 

Preporučena temperatura serviranja  8 – 12 C

 

Hoptopod

 

Hoptopod je s pravom postao zaštitni znak Dogme. Kombinacija tropskih i cvetnih aroma, dobijena tehnikom suvog hmeljenja, donosi nezaboravan ukus.

 

Stil IPA               

Alkohol 6,5%        

Preporučena temperatura serviranja   12 – 14 C

 

Albino

 

Albino je fino balansirano pivo, prijatne gorčine. Kombinacija ječmenog i pšeničnog slada, uz dodatak pšeničnih pahuljica. Ovo pivo je kao stvoreno za leto.

 

Stil White Pale Ale       

Alkohol 6.5%   

Preporučena temperatura serviranja   8 – 12 C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara Academia

Mladi, preduzetni i odlučni, ne smatraju da je to što su geografski udaljeni od velikih pivskih centara mana i žele

Banjalučki ćevap

Odmah nadomak samog centra Novog Sada, u Gajevoj ulici, nalazi se jedan lokal koji je nadaleko poznat po svojim specijalitetima

Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike