PONUDA KRAFT PIVA U NOVOM SADU: 3 top mesta

Vikend bez policijskog časa je pred nama, a mi smo istraživali gde možete da popijete odlično kraft pivo

Vanredno stanje je ukinuto, pa ponovo punom parom rade, kafane, kafići i pabovi.

Predstavljamo tri mesta u Novom Sadu, gde možete da popijete odlično pivo i da se opustite nakon sedenja u stanu.

Škripa pab

U ponudi imaju odlično kraft pivo. Ukoliko ste ljubitelj kraft piva, ovde možete popijete i novitet iz pivare Crow Brewery,ali i sva prepoznatljiva piva ove, možda i najbolje srpske, zanatske pivare.

Reč je o belgijskom, jakom, zlatnom ejlu sa 8.5 posto alkohola.

Po ugledu na proslavljeni belgijski Duvel, napravili su svog Džavola.  Odlikuje ga svetla boja, voćkasta nota jabuke i belog vina koje daje posebno selekcionisani belgijski kvasac, jako suvo telo i izuzetna pitkost.  

Brauhaus

Još jedan novosadski lokal koji se nalazi u strogom centru grada i ima odlično pivo. Mnogi se slažu da ovde kuvaju najbolje zanatsko pivo u Novom Sadu i to pred vama.  

Prave ga isključivo od prirodnih sastojaka, po nemačkoj recepturi, nefiltrirano je i karakteristične boje i teksture.

Piva kuvaju isključivo od vode, ječmenog i pšeničnog slada, kvasca i hmelja, odnosno bez ikakvih veštačkih dodataka, ali i bez konzervansa.

Sva piva su nefiltrirana. Zbog strogog pridržavanja odredbi nemačkog Zakona o čistoti piva, ovo pivo zadržava sve hranjive sastojke. Drugim rečima – od njihovog piva glava ne boli!

 

Tehnologs

Mesto gde možete da klopate zanatske proizvode od mesa koji se prave u njihovoj režiji, ali i u saradnji sa malim prerađivačima delikatesa. Međutim, u ovom lokalu imaju i pregršt raznih ukusa kraft piva, kojima niko ne može da odoli.  

Priču sa zanatskim pivom, pokrenuli su 2013. godine, a sada sedam godina kasnije uživaju reputaciju odličnog lokala gde se toče i piju najbolja zanatska piva. Ono što sa ponosom nude jesu hladno pivo i mlaki čvarci.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Gorivo od piva

Naučnici su otkrili način na koji mogu da naprave održivo gorivo od piva. Hemičari sa Univerziteta u Bristolu već dugi

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

Restoran Amphora

Amphora je otmen i prijatan à la carte restoran u kom možete uživati u internacionalnim jelima i specijalitetima od sveže

Restoran Šešir moj

Restoran Šešir moj se još naziva i najbolja kafana u Jugoistočnoj Evropi. Ovaj epitet je poneo jer se u ovoj