PONUDA KRAFT PIVA U NOVOM SADU: 3 top mesta

Vikend bez policijskog časa je pred nama, a mi smo istraživali gde možete da popijete odlično kraft pivo

Vanredno stanje je ukinuto, pa ponovo punom parom rade, kafane, kafići i pabovi.

Predstavljamo tri mesta u Novom Sadu, gde možete da popijete odlično pivo i da se opustite nakon sedenja u stanu.

Škripa pab

U ponudi imaju odlično kraft pivo. Ukoliko ste ljubitelj kraft piva, ovde možete popijete i novitet iz pivare Crow Brewery,ali i sva prepoznatljiva piva ove, možda i najbolje srpske, zanatske pivare.

Reč je o belgijskom, jakom, zlatnom ejlu sa 8.5 posto alkohola.

Po ugledu na proslavljeni belgijski Duvel, napravili su svog Džavola.  Odlikuje ga svetla boja, voćkasta nota jabuke i belog vina koje daje posebno selekcionisani belgijski kvasac, jako suvo telo i izuzetna pitkost.  

Brauhaus

Još jedan novosadski lokal koji se nalazi u strogom centru grada i ima odlično pivo. Mnogi se slažu da ovde kuvaju najbolje zanatsko pivo u Novom Sadu i to pred vama.  

Prave ga isključivo od prirodnih sastojaka, po nemačkoj recepturi, nefiltrirano je i karakteristične boje i teksture.

Piva kuvaju isključivo od vode, ječmenog i pšeničnog slada, kvasca i hmelja, odnosno bez ikakvih veštačkih dodataka, ali i bez konzervansa.

Sva piva su nefiltrirana. Zbog strogog pridržavanja odredbi nemačkog Zakona o čistoti piva, ovo pivo zadržava sve hranjive sastojke. Drugim rečima – od njihovog piva glava ne boli!

 

Tehnologs

Mesto gde možete da klopate zanatske proizvode od mesa koji se prave u njihovoj režiji, ali i u saradnji sa malim prerađivačima delikatesa. Međutim, u ovom lokalu imaju i pregršt raznih ukusa kraft piva, kojima niko ne može da odoli.  

Priču sa zanatskim pivom, pokrenuli su 2013. godine, a sada sedam godina kasnije uživaju reputaciju odličnog lokala gde se toče i piju najbolja zanatska piva. Ono što sa ponosom nude jesu hladno pivo i mlaki čvarci.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran

Zbog čega piti pivo

Pivo je vrlo zdravo piće, a koje bi svako ko vodi izbalansiranu ishranu trebao da pije Većina ljudi kada razmišlja

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.