PONUDA KRAFT PIVA U NOVOM SADU: 3 top mesta

Vikend bez policijskog časa je pred nama, a mi smo istraživali gde možete da popijete odlično kraft pivo

Vanredno stanje je ukinuto, pa ponovo punom parom rade, kafane, kafići i pabovi.

Predstavljamo tri mesta u Novom Sadu, gde možete da popijete odlično pivo i da se opustite nakon sedenja u stanu.

Škripa pab

U ponudi imaju odlično kraft pivo. Ukoliko ste ljubitelj kraft piva, ovde možete popijete i novitet iz pivare Crow Brewery,ali i sva prepoznatljiva piva ove, možda i najbolje srpske, zanatske pivare.

Reč je o belgijskom, jakom, zlatnom ejlu sa 8.5 posto alkohola.

Po ugledu na proslavljeni belgijski Duvel, napravili su svog Džavola.  Odlikuje ga svetla boja, voćkasta nota jabuke i belog vina koje daje posebno selekcionisani belgijski kvasac, jako suvo telo i izuzetna pitkost.  

Brauhaus

Još jedan novosadski lokal koji se nalazi u strogom centru grada i ima odlično pivo. Mnogi se slažu da ovde kuvaju najbolje zanatsko pivo u Novom Sadu i to pred vama.  

Prave ga isključivo od prirodnih sastojaka, po nemačkoj recepturi, nefiltrirano je i karakteristične boje i teksture.

Piva kuvaju isključivo od vode, ječmenog i pšeničnog slada, kvasca i hmelja, odnosno bez ikakvih veštačkih dodataka, ali i bez konzervansa.

Sva piva su nefiltrirana. Zbog strogog pridržavanja odredbi nemačkog Zakona o čistoti piva, ovo pivo zadržava sve hranjive sastojke. Drugim rečima – od njihovog piva glava ne boli!

 

Tehnologs

Mesto gde možete da klopate zanatske proizvode od mesa koji se prave u njihovoj režiji, ali i u saradnji sa malim prerađivačima delikatesa. Međutim, u ovom lokalu imaju i pregršt raznih ukusa kraft piva, kojima niko ne može da odoli.  

Priču sa zanatskim pivom, pokrenuli su 2013. godine, a sada sedam godina kasnije uživaju reputaciju odličnog lokala gde se toče i piju najbolja zanatska piva. Ono što sa ponosom nude jesu hladno pivo i mlaki čvarci.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Reinheitsgebot i tačka

Najpoznatija i originalna verzija ovog Zakona prvi put je primenjena 1516. godine u Bavarskoj Nemci ozbiljno shvataju svoje pivo. Po

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.