DOGMA BREWERY: Dogmini pivski promašaji

Ova piva ne moraju po automatizmu da budu loša, no prilikom njihovog kreiranja nije se vodilo računa o navikama potrošača, što je opet velik propust za pivaru koja pretenduje da nosi naziv „Vodeća srpska pivara“.

 

Ko radi, taj i greši – kaže narodna poslovica, a mi bi dodali da onaj koji nije nikada pogrešio, taj nije ništa ni radio. Pivara Dogma, kao i svaka druga proizvodnja, koja na tržište izbacuje često nove proizvode ima bolje i lošije predstavnike, odnosno piva. Svima dobronamernim je jasno da da kada se na tržište plasira više desetina različitih piva, neko će biti vrhunsko, neko dobro, pojedina prosečna, ali će se zadesiti i ona koja nisu baš najbolja. Tih piva se ne treba stideti, no treba ih etiketirati, da ih početnici u svetu krafta ne bi u lošem kontekstu dovodili u vezu sa ovom pivarom. Napomenuli bi da ova piva ne moraju po automatizmu da budu loša, no nije se vodilo računa o navikama potrošača, što je opet velik propust za pivaru koja pretenduje da nosi naziv „Vodeća srpska pivara“. Upravo iz tih razloga danas ćemo navesti nekoliko pivo, a za koje magazin Beer Style misli da su promašaji pivskih majstora iz pivare Dogma.

 

Liberbeer

Liberbeer je neuobičajeno pivo, a koje je osmišljeno, ali i skuvano kao posveta imaginarnoj državi pod nazivom Liberland. Ova Session IPA je pokušaj da se pred konzumente iznesu prefinjene arome hmeljeva Mandarina Bavaria i Mosaic. Glavne karakteristike Liberbeer-a su blaga, ali i  nejasna aroma mandarine, uz previše mekan ukus, a koji bi trebao da zainteresuje ženski pol. Takođe, ovo je pivo u kom balans nije baš na pravom mestu, alkohol je visok, te je promašen stil koji treba da predstavlja.

 

Flying Dogma

Flying Dogma je Galaxy IPA pripremljeno kao rezultat kolaboracije srpsko – američkih kraft pivara. Za ukus i aromatična svojstva ovog piva glavni je krivac Galaxy hmelj, a valja istaći da ova vrsta hmelja nije nikada koršćena za pripremu piva u Srbiji. Ono što karakteriše Flying Dogma su jake i isprepletene arome dinje i tropskog voća, ali i začinskog bilja, koje preovladavaju u ovom potpuno drugačijem pivu, sa vrlo intenzivnim aromama. Bez obzira što je ovo pivo nespornog kvaliteta, ono predstavlja uporni pokušaj pivare Dogma da na našem tržištu nametne američke stilove i podstilove, u kojima dominira hmelj, a za koje naši konzumenti ne nalaze razumevanje.

 

S.M.A.S.H. Chinook

S.M.A.S.H. Chinook je sveža Session IPA. Pojam „S.M.A.S.H.“ u zanatskom pivarstvu predstavlja pivo napravljeno od jedne vrste slada i jedne sorte hmelja. Ova lagana IPA se proizvodi uz pomoć Pilsner slada, što joj daje suvo telo i umerenu gorčinu. Chinook hmelj je jedan od najpoznatijih američkih sorti hmelja i daje ovom pivu jaku hmeljnu aromu. Ukoliko spadate u standardne pivopije, a kojih je u našoj zemlji najviše, te volite blage, ali jasne ukuse i arome, ovo nije pivo koje će vam se dopasti.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

birra moretti

BIRRA MORETTI Kako pozicionirati pivski brend

Kompanija Heineken je svoju promociju piva Birra Moretti u Srbiji usmerila na mlade ljude, koji uživaju u vrhunskom i prestižnom ukusu, ali ne previše ekskluzivnom, što ovo pivo čini dostupnim za širi krug konzumenata.

JELEN PIVO Časti nove tate

Ako si upravo postao tata, Jelen ti poklanja gajbu piva sa tvojim imenom da počastiš ekipu   U susret nam dolaze periodi slava i praznika,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja