KABINET BREWERY: Najbolje iz pivare Kabinet

Pivara Kabinet je od svog osnivanja, pa do danas, na tržište plasirala veliki broj pivskih stilova i podstilova, ali ovo su tri piva koja su jasna asocijacija na ovu izuzetnu zanatsku pivaru

 

Pivara Kabinet je najpoznatija srpska zanatska pivara, ali i pivara čijom se pojavom dotadašnja pivska scena Srbije menja i zauzima dijametralno-suprotan stav u odnosu na prethodne godine. Nije pivara Kabinet prva zanatska pivara u našoj zemlji, ali je prva koja je proizvodnju kraft piva podigla na viši nivo. Takođe, sve zanatske pivare, koje su se otvarale nakon pivare Kabinet, su kopirale njihov način rada i to u stilovima piva, nastupu, prodaji i slično. Zbog svega navedenog, nije pretenciozno reći da je pivara Kabinet prva prava zanatska pivara u Srbiji, ali i pivara koja je definisala pravac srpske kraft scene. Pivara Kabinet je od svog osnivanja, pa do danas, na tržište plasirala veliki broj pivskih stilova i podstilova, ali ovo su tri piva koja su ono najbolje od njih, te piva koja su jasna asocijacija na ovu izuzetnu zanatsku pivaru:

 

Plavo

Plavo je svetli ejl, tamno – zlatne boje, koji se deklariše i kao belgijski pejl ejl, odnosno spada u podstil Pale ale, poznatiji kao Belgian pale ale. Ovo je pivo srednje –  jakog tela, a karakterišu ga primamljive note, odnosno arome dobijene od belgijskih kvasaca, selekcije svetlog slada, interesantnog miksa hmelja, ali i dodatih jabuka. Nalik aromi je i ukus, te njega prate dominantni tonovi vanile, slada, kvasca, jabuka, a sve to uz slatkasti aftertaste. Interesantno je da je ovo slabo – gazirano pivo, što mu uz slatkast ukus daje primamljivu celinu. Ovo je pivo odličnog balansa, sa savršenih 6,2% alkohola, a najbolje ga je popiti na prijatno rashlađenih 8 °C.

 

SupeNova

SuperNova je vrlo karakteristična IPA, bakarno – narandžaste boje, te pivo koje je jedno od najprepoznatljivijih piva pivare Kabinet. SupeNova je fino – gazirano pivu, koje poseduje primamljive, ali i prepoznatljive arome breskve i vanile, uz blage note hmeljne gorčine. Ovo pivo sadrži veoma postojanu penu, koja je praćena intenzivnim ukusima slada, tropskog voća, narandže, ananasa i kajsija. Kod ovog odličnog piva do izražaja dolazi i nežno – gorak aftertaste. SuperNova sadrži visokih, ali neprimetnih 6,8% alkohola, dok je idealna temperatura serviranja ovog vrhunskog piva 8 °C.

 

Brka

Brka je klasičan American pale ale i ovo pivo je prvo pivo pivare Kabinet, ali i prva APA na srpskom tržištu. Brka već pri samom otvaranju oslobađa miris limuna i pomorandže, dok na ukusupreovlađuju lagane citrusne note, oplemenjene slatkastim aromama, dok se u završnici oseti blaga gorčina, koja ovom pivu daje prepoznatljiv šmek. Ovo je odlično balansirano pivo, sa lepo uklopljenim alkoholom, ali i pivo kome je jednostavno pogođen ukus. Brka sadrži 5% alkohola, a idealna temperatura serviranja mu je na 8 °C.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Kafanica

Kafanica je počela sa radom početkom 2003. godine, a od 2006. godine radi kao restoran. Hrana se služi u tradicionalnim

PIVO Estrella Damm

PIVO – Estrella Damm

Pivo Estrella Damm je pravi je izbor za sve ljubitelje piva, koji žele da popiju autentično i izvorno špansko pivo.

Dokazano da pivo sprečava rak

Velikim brojem naučnih istraživanjima dokazane su mnoge dobro  osobine hmelja po ljudsko zdravlje. Nedavno je otkriveno da hmelj poseduje flavonoidno

Restoran Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje od 1991. godine. Do tada je u prestonici bio poznat kao

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.