KABINET BREWERY: Najbolje iz pivare Kabinet

Pivara Kabinet je od svog osnivanja, pa do danas, na tržište plasirala veliki broj pivskih stilova i podstilova, ali ovo su tri piva koja su jasna asocijacija na ovu izuzetnu zanatsku pivaru

 

Pivara Kabinet je najpoznatija srpska zanatska pivara, ali i pivara čijom se pojavom dotadašnja pivska scena Srbije menja i zauzima dijametralno-suprotan stav u odnosu na prethodne godine. Nije pivara Kabinet prva zanatska pivara u našoj zemlji, ali je prva koja je proizvodnju kraft piva podigla na viši nivo. Takođe, sve zanatske pivare, koje su se otvarale nakon pivare Kabinet, su kopirale njihov način rada i to u stilovima piva, nastupu, prodaji i slično. Zbog svega navedenog, nije pretenciozno reći da je pivara Kabinet prva prava zanatska pivara u Srbiji, ali i pivara koja je definisala pravac srpske kraft scene. Pivara Kabinet je od svog osnivanja, pa do danas, na tržište plasirala veliki broj pivskih stilova i podstilova, ali ovo su tri piva koja su ono najbolje od njih, te piva koja su jasna asocijacija na ovu izuzetnu zanatsku pivaru:

 

Plavo

Plavo je svetli ejl, tamno – zlatne boje, koji se deklariše i kao belgijski pejl ejl, odnosno spada u podstil Pale ale, poznatiji kao Belgian pale ale. Ovo je pivo srednje –  jakog tela, a karakterišu ga primamljive note, odnosno arome dobijene od belgijskih kvasaca, selekcije svetlog slada, interesantnog miksa hmelja, ali i dodatih jabuka. Nalik aromi je i ukus, te njega prate dominantni tonovi vanile, slada, kvasca, jabuka, a sve to uz slatkasti aftertaste. Interesantno je da je ovo slabo – gazirano pivo, što mu uz slatkast ukus daje primamljivu celinu. Ovo je pivo odličnog balansa, sa savršenih 6,2% alkohola, a najbolje ga je popiti na prijatno rashlađenih 8 °C.

 

SupeNova

SuperNova je vrlo karakteristična IPA, bakarno – narandžaste boje, te pivo koje je jedno od najprepoznatljivijih piva pivare Kabinet. SupeNova je fino – gazirano pivu, koje poseduje primamljive, ali i prepoznatljive arome breskve i vanile, uz blage note hmeljne gorčine. Ovo pivo sadrži veoma postojanu penu, koja je praćena intenzivnim ukusima slada, tropskog voća, narandže, ananasa i kajsija. Kod ovog odličnog piva do izražaja dolazi i nežno – gorak aftertaste. SuperNova sadrži visokih, ali neprimetnih 6,8% alkohola, dok je idealna temperatura serviranja ovog vrhunskog piva 8 °C.

 

Brka

Brka je klasičan American pale ale i ovo pivo je prvo pivo pivare Kabinet, ali i prva APA na srpskom tržištu. Brka već pri samom otvaranju oslobađa miris limuna i pomorandže, dok na ukusupreovlađuju lagane citrusne note, oplemenjene slatkastim aromama, dok se u završnici oseti blaga gorčina, koja ovom pivu daje prepoznatljiv šmek. Ovo je odlično balansirano pivo, sa lepo uklopljenim alkoholom, ali i pivo kome je jednostavno pogođen ukus. Brka sadrži 5% alkohola, a idealna temperatura serviranja mu je na 8 °C.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1