PREMIER BREWERY: Najbolja piva pivare Premijer

Teško je izdvojiti najbolja piva ove novosadske pivare, jer su sva vrhunski spravljena, a ukusi su im kreirani spram prepoznatljivih ukusa srpskog tržišta

 

Pivara Premijer je najsavremenija srpska pivara i primer kako se smišljeno ulaže u jednu proizvodnju. Ova pivara je otvorena pre tri godine u Novom Sadu, a čelni ljudi pivare Premijer su se odlučili na potpuno drugačiji nastup u osvajanju tržišta, u odnosu na druge velike zanatske pivare u Srbiji. Ovo praktično znači da je sam odabir stilova promišljeno kreiran, odnosno da bude poznat i prihvatljih ukusima konzumenata na našem tržištu. Kada je reč o pozicioniranju piva i ovde se razmišljalo drugačije, to jest target je bila široka HORECA, pre svega hoteli, kafići i restorani, te se na taj način dopiralo do konzumenata. Pivara Premijer je na tržište izbacila svega nekoliko etiketa, a ove najbolje reprezentuju način rada ove pivare, ali i način razmišljanja menadžmenta u pokušaju da prošire krug ljubitelja zanatskih piva.

 

Golden Ale

Golden Ale je prijatan svetli ejl i ovo pivo karakteriše odlično uravnotežen odnos kombinacije ukusa voća i ječmenog slada. Ovakav fini balans predstavlja odličan izbor pravim ljubiteljima ejlova. Golden Ale je neverovatno pitko svetlo pivo, umerene gorčine i finih aroma, te lepih slatkastih aroma koje prate ceo doživljaj. Golden Ale je pravi predstavnik svoga stila, te kao perfektan ejl trebalo bi da zadovolji sve ljubitelje ovog stila. Ovo pivo sadrži 4,2% alkohola, a preporučena temperatura serviranja mu je 8 °C.

 

Porter

Porter je, pre svega, jedno fino crno pivo, a koje bi trebalo da privuče sve one koji vole da uživaju u ukusima prefinjenih likera, lepe čokolade i kvalitetne kafe. Porter karakteriše braon boja, a koja se savršeno slaže uz primamljive kombinacije mirisnih nota kafe i čokolade. Valja istaći da boja i izazovne mirisne kombinacije potiču od selekcije vrhunskih specijalnih prženih sladova. Porter je pivo punog tela, koje svojim ekstraktom i savršenim balansom alkohola daje snagu i izdržljivost. Ovo pivo sadrži 5,5% alkohola, dok mu je preporučena temperatura serviranja 10 °C.

 

Belgian Wit

Belgian Wit  spada u podstil pšeničnih piva pod nazivom Belgijska pšenična piva. Belgian Wit iz pivare Premier je reprezentativni predstavnik svoga stila i ovo je svetlo, pšenično, nepasterizovano i nefiltrirano pivo. Njega karakterišu primamljive kombinacije aromatskih nota korijandera, citrusa i kamilice. Zbog svojih upečatljivih i prepoznatljivih karakteristika, odnosno aroma, mirisa i ukusa, ovo pivo je upravo ono što traži svaki ljubitelj pšeničnih piva. Ovo je pivo sa savršenim balansom aroma i ukusa, ali i nešto umanjenog alkohola, a što celokupan doživljaj ovog piva podiže na još viši nivo. Belgian Wit 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1