CROW BREWERY: Najbolja srpska zanatska pivara

Ovo su tri najbolja piva iz pivare Crow

Često se postavlja pitanje koja je najbolja srpska zanatska pivara, odnosno koja pivara ima najbolja kraft piva. Bez sumnje to je pivara Crow. Da li je ovo pretenciozna tvrdnja? Mi smatramo da nije, a tvrdnju bi zasnovali na činjenicama, ali i egzaktnim podacima. Pivara Crow od svog osnivanja, pa do danas, zaslužuje poštovanje zbog svog pristupa u kreiranju kraft piva, odabiru stilova, inovativnom pristupu u kreiranju piva, ali i odnosu prema tržištu. Takođe, ova pivara je tokom proteklih nekoliko godina osvojila mnoge domaće i međunardne nagrade za kvalitet svojih piva, te osvojila srca ljubitelja kraft piva u Srbiji. Kada se u krugovima poznavalaca i ljubitelja kraft piva kaže pivara Crow, to je sinonim za pivaru koja proizvodi odlična, dobro ocenjena i kvalitetna piva. Od svog osnivanja, pivara Crow je na tržište plasirala više desetina različitih stilova i etiketa, i veoma je teško izdvojiti tri njihova najbolja piva.

Prema mišljenju Beer Style magazina, ovo su ta tri piva:

Gecko

Gecko spada u grupu ejlova, odnosno ono pripada stilu American Pale Ale piva. Gecko je interesantne žuto-zelenkaste boje, sa čvrstom i postojanom penom. Ovo pivo odlikuje prijatna gorčina i suvo telo. U sastavu Gecka se nalaze hmeljevi Mosaic i Equanot, a koji mu daju arome ananasa, passion fruita i belog grožđa. Valja istaći da je ovo Izuzetno pitak American Pale Ale i koji bi preporučili za svaku priliku. Gecko je odlično balansirano pivo, u kome ukusi, arome i alkohol ne iskaču. Istakli bi da ovo pivo ima 5,5% alkohola, a da je preporučena temperatura serviranje 7 °C.

Sahara

Sahara je neuobičajeno pivo za naše tržište i spada u Brut IPA stil piva. Ovo je visoko-kvalitetno pivo, a za čije se spravljenje mora posedovati ozbiljno znanje. Sahara je ekstra suvo pivo, čemu doprinose posebni enzimi. Ono je svetle boje, bogato aromama, penušavo i jako gazirano pivo. Sahara je napravljena od pils slada, ali i uz dodatak manje količine pšeničnog slada. Uz dodatak Denali i Mosaic hmeljeva, dobijene su neverovatne arome i osvežavajući mirisi ananasa i grejpa. Sahara je pivo sa jasno definisanim ukusom, aromama i savršenim balansom. Ova Brut IPA poseduje neprimetnih 7% alkohola, a preporučena temperatura serviranja je 7 – 8 °C.

Black Widow

Black Widow pripada stilu Stout-a, odnosno njegovom podstiluRussian Imperial Stout. Ovaj podstil korene vuče iz Engleske i prvi put je napravljen na Ostrvu u 18. veku, za ruski dvorac carice Katarine Velike. Ovo pivo ima čak 9.1% alkohola, i odlikuje ga crna boja, arome čokolade, vanile i kafe sa tamno braon penom, te dobrim balansom slatkoće i gorčine. Black Widow je jako i robusno pivo, te kao takvo priziva hranu, a odlično se slaže uz crvena mesa, sireve sa plemenitim plesnima i čokoladnim desertima. Bitno je napomenuti da se ovo pivo pije na malo višim temperaturama, oko 10 °C, da bi sve njegove arome i ukusi pokazali svoj maksimum.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Magaza Gastro pub

Magaza je restoran nastao sa idejom da hedonizam podigne na viši nivo. Ovaj Gastro pub nalazi se na obali reke

Međunarodni dan piva

Od 2007. godine prvi petak u avgustu se obeležava kao Međunarodni dan piva.  Prvobitno manifestacija lokalnog karaktera, i to u

PIVARA nagrađuje

Za poručenih šest Pivarinih Kraftova na poklon dobijate set od šest podmetača za pivo. Akcija traje radnim danima. Gde to

Leči kašalj za dva dana

Spravljanje pivskog sirupa protiv suvog kašlja je vrlo jednostavno i svako ga može napraviti kod kuće Verovali ili ne, sirup

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.