KRAFT PIVO: 4 razloga zbog kojih ćete zavoleti kraft pivo

Evo nekoliko razloga zašto probati kraft piva, a koja su napravili mali zanatski pivari

Ako ste dugogodišnji ljubitelj piva, a ujedno već godinama unazad pijete jeftino industrijsko pivo, možda je baš sada pravo vreme da se uputite u svet kraft piva. Kraft pivo proizvode mali lokalni i uglavnom nezavisni pivari, koji naporno rade na stvaranju bogatih i jedinstvenih ukusa, a koje industrijske pivare teško mogu da kreiraju u svojim velikim pivarama. Da budemo potpuno jasni, velike industrijske pivare, svojom tehnologijom mogu da naprave vrhunska premijum i superpremijum piva, ali im je neispaltivo da prave male serije, a koje su svojstvene zanatskim pivarama. Upravo iz tog razloga, danas ćemo vam navesti četiri razloga zašto probati kraft piva, a koja su napravili mali zanatski pivari.

Bolji ukus

U poređenju sa standardima industrije, kraft piva poseduju bogatiji i upečatljiviji ukus. Većina kraft pivara provodi dosta vremena, te ulaže mnogo truda, kako bi oformili svoj jedinstveni recept za pivo, a koji je pun kompleksnih i jedinstvenih sastojaka. Ovim postupkom zanatski pivari osiguravaju krajnji proizvod koji je često na vrlo visokom nivou.

Veća raznolikost

Kada pričamo o stilovima piva, svet kraft piva vam nudi mnogo više različitih ukusa. Davno je prošlo vreme prostog jeftinog industrijskog lagera, te su na današnjoj pivskoj sceni mnogo više zastupljeni kompleksniji i interesantniji stilovi. Ako ste istinski ljubitelj piva prava je  šteta ako se niste upoznali sa mnoštvom stilova, koje nude zanatske pivare.

Zdravstveni benefiti

Zbog svojih kompleksnih receptura, a koje uključuju mnoštvo interesantnih sastojaka, kraft piva nude i zdravstvene benefite. Antioksidanti, proteini, silikon i kompleks vitamina B su samo neka od jedinjenja koja se nalaze u kraft pivu, a koja imaju moć da pozitivno utiču na vaše zdravlje.

Veći procenat alkohola

Zbog svoje raznolikosti pojedina kraft piva često poseduju od 2.5% do čak 55% (u eksremnim slučajevima) alkohola. Ovo je itekako dobra vest za sve one koji vole pivo ne samo zbog njegovog ukusa, nego i zbog efekta koji alkohol ima na naš centralni nervni sistem.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

U SVEMU PRVI

U mnogo čemu su prvi, pa tako i u praktičnosti. Naravno, reč je o Japancima.

Salon 5

Njihova jela se pripremaju sa delikatnom pažnjom, posebno posvećenom na detalje, pažljivo nijansirana u rukama majstora čija se spretnost na

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

KVAS – HLEB KOJI SE PIJE

Kvas je nastao na prostoru današnje Rusije pre otprilike hiljadu godina, gde se i danas proizvodi nekoliko vrsta ovog pića.

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju