KRAFT PIVO: 4 razloga zbog kojih ćete zavoleti kraft pivo

Evo nekoliko razloga zašto probati kraft piva, a koja su napravili mali zanatski pivari

Ako ste dugogodišnji ljubitelj piva, a ujedno već godinama unazad pijete jeftino industrijsko pivo, možda je baš sada pravo vreme da se uputite u svet kraft piva. Kraft pivo proizvode mali lokalni i uglavnom nezavisni pivari, koji naporno rade na stvaranju bogatih i jedinstvenih ukusa, a koje industrijske pivare teško mogu da kreiraju u svojim velikim pivarama. Da budemo potpuno jasni, velike industrijske pivare, svojom tehnologijom mogu da naprave vrhunska premijum i superpremijum piva, ali im je neispaltivo da prave male serije, a koje su svojstvene zanatskim pivarama. Upravo iz tog razloga, danas ćemo vam navesti četiri razloga zašto probati kraft piva, a koja su napravili mali zanatski pivari.

Bolji ukus

U poređenju sa standardima industrije, kraft piva poseduju bogatiji i upečatljiviji ukus. Većina kraft pivara provodi dosta vremena, te ulaže mnogo truda, kako bi oformili svoj jedinstveni recept za pivo, a koji je pun kompleksnih i jedinstvenih sastojaka. Ovim postupkom zanatski pivari osiguravaju krajnji proizvod koji je često na vrlo visokom nivou.

Veća raznolikost

Kada pričamo o stilovima piva, svet kraft piva vam nudi mnogo više različitih ukusa. Davno je prošlo vreme prostog jeftinog industrijskog lagera, te su na današnjoj pivskoj sceni mnogo više zastupljeni kompleksniji i interesantniji stilovi. Ako ste istinski ljubitelj piva prava je  šteta ako se niste upoznali sa mnoštvom stilova, koje nude zanatske pivare.

Zdravstveni benefiti

Zbog svojih kompleksnih receptura, a koje uključuju mnoštvo interesantnih sastojaka, kraft piva nude i zdravstvene benefite. Antioksidanti, proteini, silikon i kompleks vitamina B su samo neka od jedinjenja koja se nalaze u kraft pivu, a koja imaju moć da pozitivno utiču na vaše zdravlje.

Veći procenat alkohola

Zbog svoje raznolikosti pojedina kraft piva često poseduju od 2.5% do čak 55% (u eksremnim slučajevima) alkohola. Ovo je itekako dobra vest za sve one koji vole pivo ne samo zbog njegovog ukusa, nego i zbog efekta koji alkohol ima na naš centralni nervni sistem.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kućno pivarstvo – Sladovi

Prilikom proizvodnje piva postoje dve glavne vrste slada na koje bi trebali da obratite pažnju: osnovni sladovi i specijalni sladovi.

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Restoran Boemi Ninić

Restoran Boemi Ninić

Gurmani i putnici namerinici koje put nanese do Zrenjanina rado posećuju porodični restoran Boemi Ninić koji je osnovan pre više od 20 godina.

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih