Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog sistema. Ipak u crnom pivu, koje je spremno za upotrebu, i dalje teku fermentativni procesi, tako da je ono vrlo osetljivo na fizičke i hemijske uticaje. Ostvarena se ravnoteža u tako složenom sistemu kao što je crno pivo, lako narušava pod uticajem temperature, pritiska, oksidacije, dodira sa metalima ili mastima. Tako, često ukusno crno pivo nije prijatno ako je toplo, ili se ne peni ako je natočeno u zamašćenu čašu i slično.

Crno pivo svojim kvalitetom treba da odgovara ukusu potrošača, koji zahteva da ono bude osvežavajuće, sa čistim mirisom i ukusom, da se dobro peni i da bude normaIno zasićeno ugljendioksidom. U dobrom crnom pivu miris, ukus i svežina moraju predstavljati harmoničnu celinu i ni jedna od ovih osobina ne sme se izdvajati. Zbog toga u toku proizvodnog procesa treba težiti da se postigne harmoničnost svih osobina crnog piva. Najvažnije osobine piva su ukus i miris, boja, koloidna stabilnost, penivost i postojanost.

Prilikom degustiranja srpskih crnih kraft piva uzeli smo u obzir izgled crnog piva, te obratili pažnju na izgled i stabilnost pene, zatim na talog na dnu boce i izgled piva u čaši. Zatim smo sipali pivo u čase i fokusirali se na miris crnog piva i to na opšti miris, boquet i prisutnost mirisa hmelja. Nakon mirisa na red je došao ukus crnog piva i prilikom probanja smo vodili računa o ukusu hmelja, odnosu slada i alkohola, osobenosti svakog pojedinačnog crnog piva, kakav je opšti ukus u ustima i kakva je gustoća svakog piva. Nakon probanja piva sveli smo opšti utisak o svakom crnom kraft pivu.
 

Gari

Stout Gari ne krasi samo to što je autentičan novosadski mangup, već i kompleksnost aroma gde se međusobno prepliću čokolada, kafa, karamela i kokosovo mleko. Kremasto telo će vas podsetiti na najlepši italijanski Tiramisu. Za ovo pivo koristili smo specijalnu vrstu novog hmelja koji čak ni ime nema.

Stil Stout
Alkohol 5,3%
Temperatura serviranja 8 °C
Preporučena maloprodajna cena 210 dinara
 

Despot

Specijalno stout tamno ale pivo sa dosta prženog ječma, slada čokoladne arome i autohtonog slovenačkog hmelja iz Savinjske doline nadomak Alpa. Mutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo, ima lagano telo, srednju gaziranost, kremastu penu i specifičnu gorčinu koja dolazi više od prženog ječma nego od hmelja.

Stil Stout
Alkohol 5,77 %
Temperatura serviranja 10 °C
Preporučena maloprodajna cena 200 dinara
 

Black Widow

Pripada Russian Imperial Stout grupi piva. Engleski stil piva koje je prvi put napravljeno u 18. veku, za ruski dvorac Katarine Velike.
Pivo ima 9.1% alkohola, i odlikuje ga crna boja, aroma čokolade, vanile i kafe sa tamno braon penom i dobrim balansom slatkoće i gorčine. Dobro se slaže uz crvena mesa, sireve sa plemenitim plesnima i čokoladnim desertima.

Stil Russian Imperial Stout
Alkohol 9,1 %
Temperatura serviranja 10 °C
Preporučena maloprodajna cena 340 dinara
 

Dr. Jekyll

Spada u grupu Brown Portera.Engleski tradicionalni stil piva sa 4.6% alkohola i blagom gorčinom. Odlikuju ga puno telo, braon-crna boja, aroma kafe i vanile sa blagom završnicom crne čokolade. Preporučujemo ga uz sve vrste mesa sa roštilja, dimljenim mesom i čokoladnim desertima.

Stil Brown Porter
Alkohol 4,6%
Temperatura serviranja 10 °C
Preporučena maloprodajna cena 280 dinara
 

Crna krava

Trenutno jedino crno pivo iz Dogminog arsenala. Note kafe i čokolade u aromi, pun i mlečan ukus u ustima dobijen je upotrebom šest specijalnih sladova. Na sve to dodata je laktoza u kuvanju, a koja oplemenjuje ovaj klasičan ostrvski stout. Mali procenat alkohola omogućava potpuni užitak.

Stil Milk Stout
Akohol 4,5%
Temperatura serviranja 8°C
Preporučena maloprodajna cena 290 dinara
 

Dark Ryezen

Dark Ryezen je Black Rye IPA(Crni ražani IPA). Ovo pivo ima telo prijatne jačine, 6% alkohola i primerenu gorčinu. Fin balans aroma pečenog slada, citrusnih hmeljeva i sladne arome raži čine ga veoma kompleksnim.

Stil Stout
Alkohol 6%
Temperatura serviranja 9 °C
Preporučena maloprodajna cena 280 dinara
 

Black Rider

Black Rider je mračan i dostojanstven. Odvažan i do poslednjeg gutljaja prizeman. Dominantna aroma i balansiran miks različitih ukusa kafe, tamne čokolade i prženog slada, osnovne su karakteristike ovog robusnog i nepripitomljenog stouta.

Stil Stout
Alkohol 5,5%
Temperatura serviranja 9 °C
Preporučena maloprodajna cena 220 dinara
 

All on black

Pivo sa jakom crnom bojom, tamno braon gustom penom i aromama crne čokolade, pečenih lešnika, karamele, kafe i vanile. ALL ON BLACK se idealno ide slaže sa kolačima i tortama.

Stil Stout
Alkohol 6,3%
Temperatura serviranja 10 °C
Preporucena maloprodajna cena 290 dinara
 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1