COCT ALE IZ PIVARE PREMIER Pivo sa notama citrusa i đumbira

Premier

Coct Ale je inovativni proizvod, koji je napravljen mešanjem ejla, vita, začinskih aroma, voća i nekoliko vrsta hmelja, osim što osvežava, sadrži i antioksidanse, proteine, kao i kalijum, gvožđe, magnezijum i ostale hranljive vredonosti i kao stvoren je za vrele letnje dane – kaže u razgovoru za Beer Style Božo Cicmil, direktor pivare Premier iz Novog Sada

Novosadska zanatska pivara Premier, koja posluje u okviru kompanije Promont Group, nedavno je na srpsku pivsku scenu izbacila sasvim novo osvežavajuće pivo, pod nazivom Coct Ale, koje odiše laganim letnjim notama i kao stvoreno je za duge, tople i opuštene dane. Ovo sezonsko pivo ima sve osobine koje treba da poseduje jedan pravi, osežavajući letnji blago-alkoholni ejl, jer osim stabilne i fine gorčine u njemu dominiraju aromatski kompleksi đumbira, narandžine kore, grejpa i citrusa. Od Bože Cicmila, direktora pivare Premier, saznajemo kako je pivo Coct Ale potpuna novina na našem tržištu i da je ova kreacija zbog svoje lakoće prvenstveno namenjena mlađoj generaciji, damama, ali i svim ljubiteljima celodnevnog kupanja i sunčanja na morskim plažama, pokraj bazena, na rekama i jezerima. Ovaj inovativni proizvod koji je napravljen mešanjem ejla, vita, začinskih aroma, voća i nekoliko vrsta hmelja, osim što osvežava, sadrži i antioksidanse, proteine, kao i kalijum, gvožđe, magnezijum i ostale hranljive vredonosti i kao stvoren je za vrele letnje dane.

Srbija dobila letnje pivo

– Ideja nam je bila da napravimo prvo domaće kraft pivo koje će na plažama moći da stane „rame uz rame“, pa čak i da zameni koktele, a u kojem će podjednako uživati i mlađi konzumenti i žene. Coct Ale se kuva po specijalnoj recepturi gde se prilikom proizvodnje koriste tri vrste specijalnog hmelja i četiri vrste slada – tri ječmena i jedan pšenični, a plus se prilikom kuvanja dodaju đumbir i narendana narandžina kora. Upravo u toj kori leži draž koja ovom pivu daje reskost, a ujedno i pitkost, gde dominiraju osvežavajući i hrskavi citrusni tonovi. Pivo za sada može da se popije na bazenima, termama i hotelskim kompleksima u Vrdniku, te Korzo pabu, kao i u Mazut pabu u Novom Sadu, i ono što mogu da kažem da je za sada odlično primljeno kod konzumenata svih starosnih dobi. Stoga je sasvim izvesno da će se uskoro naći i u drugim ugostiteljskim objektima širom Srbije, ali i plažnim barovima i na bazenima, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena – objašnjava Božo Cicmil.

Pivara Premier

Valjalo bi podsetiti da je zanatska pivara Premier nastala 2018. godine, a u želji da pivskoj publici ponudi veći broj stilova kraft piva. U ponudi imaju pšenično pivo, staut, lager, pilsner, ejl i IPA . Premier zanatska pivara nalazi se u industrijskoj zoni u Novom Sadu, a poznata je i po tome što se njihov brend proizvodi u modernoj i savremeno opremljenoj pivari, čiji je kapacitet 170.000 litara godišnje. Njihova poslovna politika zasniva se na činjenici da se najbolje pivo priprema samo onda kada se koriste najbolji sastojci i uz pomoć, ako je to moguće, domaćih sirovina.

– Vrlo smo posvećeni proizvodnji kraft piva, jer jedino tako možemo da pružimo premium proizvod kupcima. Strast, kreativnost i preciznost koja ulazi u svaku kap piva je ono što nas izdvaja od ostalih. Smatram i da nije svako pivo za svačiji ukus i zato je veoma bitna raznolikost izbora. Jedna stvar koja je vrlo zahvalna u pivskoj industriji je ta što uvek možemo da naučimo više, a igra se neprestano menja – kaže naš sagovornik.

Coct Ale

Poseban naglasak u pivari Premier stavljaju na pažljiv odabir i poreklo korišćenih sirovina, a ujedno se trude da prate svetske trendove i da na domaćoj sceni budu inovativni. Upravo ih je ova poslovna politika „naterala“ da osluškuju tržište i zato je njihov novi član Premier pivske porodice – Coct Ale pravi predstavnik letnjeg osvežavajućeg piva, jer sadrži svega 4,2 odsto alkohola i zato može da se konzumira i u nešto većim količinama. U čaši daje zamućeno – žutu boju, a kada se prinese nosu u mirisu se osete se fine i blage citrusne note, dok je pri prvom gutljaju primetna suptilna i osvežavajuća gorčina. Odmah nakon toga na nepcu se osete prijatni tonovi osvežavajuće narandžine kore i grejpa, dok u aftertejstu dominiraju note limuna i đumbira.

Gde kupiti

Sve u svemu reč je o pravom letnjem osveženju koje se odlično slaže i uz laganu hranu poput obrok salata, morske i rečne ribe, ali i grilovanog povrća na roštilju. Coct Ale se za sada može naći u etno selu Vrdnička kula, u hotelu Premier i Fruškogorskim termama, ali i u nekoliko novosadskih pabova, međutim očekuje se njegovo pozicioniranje širom Srbije.

Preporučujemo da ovo pivo servirate  sa kriškom narandže, kako bi se istakao sinergijski ukus citrusa i đumbira. A da bi sve arome izbile u prvi plan najbolje bi bilo služiti ga na temperaturi između 4 i 6 stepeni Celzijusa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1