Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici Bulevara cara Lazara, koji još od samog osnivanja nudi nešto više od uobičajenog restorana.

Police  bara “krasi” više od 160 etiketa vina, čiji kvalitet daleko nadmašuje cenu, ali u ovom baru i restoranu možete pronaći i dobar odabir domaćih i uvoznih piva.Ovo uživenj prati odgovarajuća kuhinja, sa svetskim specijalitetima, daski sa odabranim sirevima, dalmatinskom pršutom. Mesto  gde uveče možete da uživate uz jazz muziku uživo. Jednom rečju – mesto hedonizma.

Beer Style preporuka – Ovaj elegantni novosadski bistro primarno bazira svoj meni na evropskoj hrani, ali pored toga najveći fokus je stavljen na najkvalitetnije odreske mesa, tipa tomahawk steak angus scotland i t – bone steak angus scotland. Uz prelep ambijent i ugodnu jezz muziku ovaj bistro obećava da će zaokupirati sva vaša čula. Meni samog restorana drži veoma visok nivo i poseduje veoma zanimljiva jela koja nećete naći nigde drugde. Kada smo došli do samog restorana, osoblje nas je uputilo do naših mesta. Kao što smo rekli već, meni je dosta zanimljiv i poziva za kreativnim odlukama. Uz malu pomoć osoblja odlučili smo se za odležani ramstek uz jedno svetlo lager pivo. Iako je primarno vinski bar, mi više volimo da uživamo u pivima, a ovde imaju i dobar izbor domaćih i stranih piva. Ramstek je bio prelepo aranžiran uz pečeni krompir. Meso je bilo maksimalnog kvaliteta, pripremljeno kako valja i začinjeno po meri. Ova kombinacija krompira mesa i piva je savršena, sa njom nema greške. Ako volite lagane večere, uz još laganiju jazz muziku Bistro La Mer je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo “od” slona

Ovo pivo, koje potiče iz istočne Azije, nije zapravo od slona. Reč je o specijalnoj vrsti piva koja se pravi

Restoran Stara carinarnica

Stara carinarnica je zdanje na obali Dunava podignuto 1723. godine, oblikovano u stilu klasicizma, komponovano strogo simetrično, sa baroknim svodnim

Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.