Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na ćumuru, a koja se spremaju po originalnim receptima njihovih majstora kuhinje. Jedinstven ambijent njihove bašte nudi vam preko 60 mesta, kada svoje posebne trenutke želite da podelite sa većim brojem prijatelja. Takođe, ovde treba samo da se prepustite se vrhunskom zalogaju, prijatnoj muzici i nasmejanom osoblju, te ne brinite za auto i smeštaj – parking i hostel su u sklopu restorana.

Beer Style preporuka – Danas smo bili neverovatno gladini, posetili smo ovaj restoran u kasnim popodnevnim časovima. Vraćali smo se sa puta i želeli smo nešto konkretno i jako da pojedemo. Da vas ne lažemo, mislili smo da ovaj restoran nudi sve isto, odnosno sve što se očekuje od restorana koji se bavi ovakvim načinom pripreme hrane. Ali koliko smo se zavarali. Kada smo stigli oduševila nas je lepota bašte, osoblje nam je pronašlo dobra mesta i uzeli smo meni. Tu smo primetili da meni ovog restorana nije kao kod ostalih „roštiljnica“. Poseduju specijalitete kuće koji su za primer. Jedan od njih jeste karađorđeva šnicla sa tartufima, čim smo videli da ovako nešto postoji bili smo zaintrigirani. Odlučili smo se za karađorđevu i uz nju poručili svetli lager. Nakon što smo jeli, došli smo do zaključka da bi od sada, pa nadalje, karađorđevu šniclu trebli da jedemo isključivo uz ovaj način pripreme. Odnosno uz tartufe. Zaista previše dubok i kompleksan ukus, nije dosadan i što je najbitnije neće dosaditi. Cela priča postaje još bolja kada se sve ovo upari sa svetlim lager pivom. Ako ste raspoloženi za tradicionalnu kuhinju na moderan način onda morate posetiti ovaj restoran.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.