Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na ćumuru, a koja se spremaju po originalnim receptima njihovih majstora kuhinje. Jedinstven ambijent njihove bašte nudi vam preko 60 mesta, kada svoje posebne trenutke želite da podelite sa većim brojem prijatelja. Takođe, ovde treba samo da se prepustite se vrhunskom zalogaju, prijatnoj muzici i nasmejanom osoblju, te ne brinite za auto i smeštaj – parking i hostel su u sklopu restorana.

Beer Style preporuka – Danas smo bili neverovatno gladini, posetili smo ovaj restoran u kasnim popodnevnim časovima. Vraćali smo se sa puta i želeli smo nešto konkretno i jako da pojedemo. Da vas ne lažemo, mislili smo da ovaj restoran nudi sve isto, odnosno sve što se očekuje od restorana koji se bavi ovakvim načinom pripreme hrane. Ali koliko smo se zavarali. Kada smo stigli oduševila nas je lepota bašte, osoblje nam je pronašlo dobra mesta i uzeli smo meni. Tu smo primetili da meni ovog restorana nije kao kod ostalih „roštiljnica“. Poseduju specijalitete kuće koji su za primer. Jedan od njih jeste karađorđeva šnicla sa tartufima, čim smo videli da ovako nešto postoji bili smo zaintrigirani. Odlučili smo se za karađorđevu i uz nju poručili svetli lager. Nakon što smo jeli, došli smo do zaključka da bi od sada, pa nadalje, karađorđevu šniclu trebli da jedemo isključivo uz ovaj način pripreme. Odnosno uz tartufe. Zaista previše dubok i kompleksan ukus, nije dosadan i što je najbitnije neće dosaditi. Cela priča postaje još bolja kada se sve ovo upari sa svetlim lager pivom. Ako ste raspoloženi za tradicionalnu kuhinju na moderan način onda morate posetiti ovaj restoran.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Flaša ili bure

Da bi smo dobili odgovor na ovo pitanje moramo znati mnoge detalje Gde pivo bolje odležava, u flaši ili u

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

Restoran Savoca

Restoran Savoca

Ukoliko stezaljubljenik u Italiju, njene ukuse i mirise, Restoran Savoca iz Novog Sada je pravo mesto za vas. Ovde možete