Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na ćumuru, a koja se spremaju po originalnim receptima njihovih majstora kuhinje. Jedinstven ambijent njihove bašte nudi vam preko 60 mesta, kada svoje posebne trenutke želite da podelite sa većim brojem prijatelja. Takođe, ovde treba samo da se prepustite se vrhunskom zalogaju, prijatnoj muzici i nasmejanom osoblju, te ne brinite za auto i smeštaj – parking i hostel su u sklopu restorana.

Beer Style preporuka – Danas smo bili neverovatno gladini, posetili smo ovaj restoran u kasnim popodnevnim časovima. Vraćali smo se sa puta i želeli smo nešto konkretno i jako da pojedemo. Da vas ne lažemo, mislili smo da ovaj restoran nudi sve isto, odnosno sve što se očekuje od restorana koji se bavi ovakvim načinom pripreme hrane. Ali koliko smo se zavarali. Kada smo stigli oduševila nas je lepota bašte, osoblje nam je pronašlo dobra mesta i uzeli smo meni. Tu smo primetili da meni ovog restorana nije kao kod ostalih „roštiljnica“. Poseduju specijalitete kuće koji su za primer. Jedan od njih jeste karađorđeva šnicla sa tartufima, čim smo videli da ovako nešto postoji bili smo zaintrigirani. Odlučili smo se za karađorđevu i uz nju poručili svetli lager. Nakon što smo jeli, došli smo do zaključka da bi od sada, pa nadalje, karađorđevu šniclu trebli da jedemo isključivo uz ovaj način pripreme. Odnosno uz tartufe. Zaista previše dubok i kompleksan ukus, nije dosadan i što je najbitnije neće dosaditi. Cela priča postaje još bolja kada se sve ovo upari sa svetlim lager pivom. Ako ste raspoloženi za tradicionalnu kuhinju na moderan način onda morate posetiti ovaj restoran.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kuhinja pivare Dogma

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim

Restoran Papalada

U samom centru grada, u Francuskoj ulici broj 12, nalazi se restoran Papalada, u kom možete uživati u ribljim specijalitetima

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike