Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi veoma lep i ugodan enterijer, u kojem se sa puno uživanja možete se prepustiti čarima kvalitetne italijanske hrane.

Osoblje iz Piatto-a prihvatilo je tradicionalne italijanske recepture koje garantuju nezaboravna jela, prava remek dela, i čuvenu mediteransku dugovečnost. Dok istovremeno neguju italijansku kulturu sporog obedovanja sa puno strasti. Enterijer ovog restorana podseća na ulice renesansne Italije stvarajući izvanrednu harmoniju ambijenta, mirisa i ukusa.

Beer Style preporuka – Restoran Piatto je dobro poznat u Novom Sadu po dobroj hrani i prijatnom ambijentu. Morali smo da se uverimo da li je sve toliko dobro kao što ljudi pričaju. I ukratko, moramo vam priznati da se ovaj restoran lepo pokazao. Dosta iznad proseka kada je reč o restoranima koji se bave ovim konceptom. Posebno nas je očarao njihov širok i interesantan meni pasta. Izbor je nesvakidašnji, originalan i zanimljiv. Ovog puta smo poručili njihovu Melfi pastu, uz jedno svetlo lager pivo. Radi se o pasti sa pančetom, pilećom džigericom, jabukom, belim vinom, junećim bujonom, chilly papričicama, belim lukom, žalfijom i parmezanom. Morate priznati zaista zanimljiva kombinacija. A osim što je zanimljiva veoma je ukusna, pogotovo u kombinaciji sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom. Sam ukus paste je dosta komplikovan, sastavljen iz više dimenzija, baš takav kakav treba da bude. Zaista kvalitetan restoran, koji služi  isto toliko kvalitetnu hranu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Šta ustvari izaziva mamurluk

Sigurno ste mislili da mamurluk izaziva alkohol u pivu, no nauka kaže drugačije i etiketira glavnog krivca Jaka glavobolja, suva

Lager piva uzvraćaju udarac

Povratak najpopularnijeg pivskog stila na srpsku scenu Svet piva nikada nije bio raznovrsniji, dinamičniji, ali u isto vreme i sve

Srpski Pale Ale

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što

Amerika žedna kraft piva

Česi popiju najviše piva po glavi stanovnika, Kinezi ga najviše proizvode, Nemci imaju najveći pivski festival, a Belgijanci, po mnogima,

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.