Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko ga  već niste posetili, pravo je vreme da, na putu za Štrand, svratite do Fruskogorske 4.

Kod njih vas čeka bogata ponuda ukusnih i brzo pripremljenih jela iz asortimana tradicionalne italijanske kuhinje.Pored onih, već dobro poznatih italijanskih specijaliteta kao što su paste Carbonara, Bolognese i pice Capricosa ili Fruti di mare, u restoranu Trattoria Vapene nude i mnogobrojne specijalitete kuće poput Vapene piatto, pasta Zingara, di Polo, Arabiatta, pizza Peperoni i Stella Campione, te ćebata-sendviča i još mnogo toga interesantnog.

Beer Style preporuka – Danas smo imali priliku da ručamo u restoranu koji se bavi italijanskom kuhinjom, ali na fast food način. Stoga, ovde očekujte niže cene i brže pripremljenu hranu, ali i visok kvalitet namirnica koje koriste za pravljenje jela. Ovog puta smo želeli da klopamo neku dobru pastu. Opredelili smo se za Quattro Formaggi pastu, uz svetlo lager pivo. Radi se o jednoj predivnoj pasti sa četiri vrste sira, tačnije sa neutralnom pavlakom, kačkavaljem, gorgonzolom, mocarelom i parmezanom. Savršeno al dente kuvana testenina uz koju se božanski sklapaju ukusi ove četiri vrste sira. Pored toga, uz ovu kombinaciju perfektno ide svetlo i hladno lager pivo, jer lagano uspeva da izbalansira jake ukuse sireva. Ovaj fast food restoran je na nas ostavio veoma korektan ukusan, valjano mesto za svakoga ko želi da pojede kvalitetnu pastu ili picu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1