Restoran Comunale

Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u sada već kultno mesto beogradske gastronomske scene i nezaobilaznu turističku destinaciju na obali Save.

Priča ovog restorana počinje 2010. godine, ponudom koja podrazumeva najbolje iz italijanske i mediteranske kuhinje, a u sinergiji sa najfinijim iz Josper grila uz jedinstvenu ponudu bara. Sve to uz vrlo diskretan kreativni zamah, u jedinstvenom enterijeru, jer žele samo najbolje za svoje goste.

Beer Style preporuka – Restoran Comunale je vrlo lep i prefinjen restoran, koji se primarno bavi konceptom kvalitetne i prestižne italijanske kuhinje. Pored italijanske kuhinje, služe i jela sa roštilja koja se prave samo od najsvežijeg i kvalitetnijeg mesa. Pri poseti smo bili raspoloženi za neki italijanski rižoto, hteli smo da se uverimo u kvalitet. Pitali smo osoblje za pomoć i oni su nam rekli da nema greške kada je reč o njihovom Risotto al Funghi Porcini e Tartufo, uz to smo naručili jedno pšenično pivo. Koji su sastojci ovog rižota? Vidite, veoma jednostavni ali zato efektivni, radi se o rižotu sa vrganjima i uljem od tartufa. Pirinač je bio izvrsno spremljen, komplikovan, ali ujedno i izbalansiran ukus vrganja i ulja od tartufa se savršeno uklopio. Bili smo zaista prijatno iznenađeni ovom kombinacijom jer je pružila mnogo više nego što smo očekivali, celokupni ugođaj je bio još jači uz ne baš previše rashlađeno pšenično pivo.

Restoran Comunale je namenjen za svaku osobu koja vodi računa o sebi i o tome šta jede, baš iz tog razloga koriste isključivo najkvalitetnije sastojke u svojim jelima.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO: Jeftina VS Skupa piva

Na policama prodavnica i ugostiteljskih objekata nalazi se velik broj različitih vrsta piva, počev od onih jeftinih, pa do onih

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.