Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda. Još davne 1847. godine naš istaknuti državnik Ilija Garašanin pominje Mehanu kod Careve Ćuprije kao jednu od državnih dobara grada Beograda.

Upravo na istom mestu 150 godina kasnije restoran Careva Ćuprija nastavlja tradiciju pravih meraklijskih restorana, baš kao što se nekada radilo, sa naglaskom na autentični ambijent i vrsnu srpsku hranu.

Beer Style preporuka – Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija nudi ogroman izbor srpskih domaćih jela pripremljenih na starinski način. To su jela pravljena ispod sača, poput domaćeg hleba, krompira i pečenja, koja svakom jelu daju posebnu sočnost. Inače, pored svih jela, u relativno opširnom meniju, Careva Ćuprija se najviše ponosi svojim specijalitetima kuće. Stoga smo hteli jedan i da probamo. Odlučili smo se za „Trilogiju“, možda i najpoznatiji specijalitet kuće, uz koji smo naručili i jedno veliko svetlo lager pivo. Radi se o kombinaciji tri različita jela, a to su:juneći file u dižon sosu, teleći kotlet u sosu od vrganja, pileći file u sosu od šumskog voća servirano sa kroketima od krompira i grilovanim povrćem. Morate priznati poprilično velika količina hrane. Sve je bilo sveže, ukusno i korektno napravljeno, ali nama se najviše svideo juneći file u dižon sosu. Prvenstveno zato što ide najbolje uz pivo, ali nemojte pogrešno da shvatite. Piletina, kao i teleći kotlet, su takođe bili božanstveni. Ako ste raspoloženi za kvalitetnu, pristupačnu i autentičunu hranu, kao i ambijent, restoran Careva Ćuprija je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

BELA PIVA

Kao vrsta postoje i bela, odnosno vit ili vajs piva, koja se prave od pšenice. U njih se tradicionalno dodaje

Restoran Cubo

Restoran Cubo je moderno uređen restoran na veoma atraktivnoj lokaciji, odmah pored novosadske plaže Štrand, sa prelepom baštom koja se

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli