Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda. Još davne 1847. godine naš istaknuti državnik Ilija Garašanin pominje Mehanu kod Careve Ćuprije kao jednu od državnih dobara grada Beograda.

Upravo na istom mestu 150 godina kasnije restoran Careva Ćuprija nastavlja tradiciju pravih meraklijskih restorana, baš kao što se nekada radilo, sa naglaskom na autentični ambijent i vrsnu srpsku hranu.

Beer Style preporuka – Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija nudi ogroman izbor srpskih domaćih jela pripremljenih na starinski način. To su jela pravljena ispod sača, poput domaćeg hleba, krompira i pečenja, koja svakom jelu daju posebnu sočnost. Inače, pored svih jela, u relativno opširnom meniju, Careva Ćuprija se najviše ponosi svojim specijalitetima kuće. Stoga smo hteli jedan i da probamo. Odlučili smo se za „Trilogiju“, možda i najpoznatiji specijalitet kuće, uz koji smo naručili i jedno veliko svetlo lager pivo. Radi se o kombinaciji tri različita jela, a to su:juneći file u dižon sosu, teleći kotlet u sosu od vrganja, pileći file u sosu od šumskog voća servirano sa kroketima od krompira i grilovanim povrćem. Morate priznati poprilično velika količina hrane. Sve je bilo sveže, ukusno i korektno napravljeno, ali nama se najviše svideo juneći file u dižon sosu. Prvenstveno zato što ide najbolje uz pivo, ali nemojte pogrešno da shvatite. Piletina, kao i teleći kotlet, su takođe bili božanstveni. Ako ste raspoloženi za kvalitetnu, pristupačnu i autentičunu hranu, kao i ambijent, restoran Careva Ćuprija je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

Restoran Sabbiadoro

Restoran Sabbiadoro

Temeljen na svežim namirnicama kontinenta i mora, Sabbiadoro stvara klasična i raznovrsna italijanska jela u želji za serviranjem ukusne hrane

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.