Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije najrazličitijih ukusa, originalnih recepata i spoja vrhunskog kulinarstva i umetnosti u savršena jela. Kulinarski tim restorana prati trendove, ali ih i stvara.

Meni je sezonski i menja se na svakih šest meseci. Meni restorana Enso sastoji se od sezonskih i svežih namirnica iz lokalnog uzgoja, i to najvišeg kvaliteta, organski uzgajanog. Dolaskom u ovaj restora upuštate se u gastronomsku avanturu i krećete u putovanje kroz svet neponovljive kombinacije ukusa.

Beer Style preporuka – Enso je jedinstveni beogradski restoran koji svoje korene pronalazi u modernoj francuskoj kuhinji. Nalazi se u ulici Mitropolita Petra, i pored francuske, svoju inspiraciju nalazi u srpskoj, italijanskoj i orijentalnoj kuhinji. Meni Ensoa je savršene veličine, nije previše opširan dok u isto vreme poseduje sve što možete očekivati od ovakve vrste restorana. Veliku ulogu u veličini menija igra i činjenica da se sam meni rotira na svakih 6 meseci. Ali da se vratimo na temu, ovog puta smo bili raspoloženi za dobro poznatu kombinaciju kobasica i piva. Naručili smo njihovu a la chef kobasicu uz jedno pšenično pivo. Radi se o domaćoj svinjskoj kobasici koja je poslužena uz senf, turšiju, kramble od čvaraka, domaći ajvar i, u ovom slučaju, pšenično pivo. Prvi utisak, koji smo imali odmah, čim smo zagrizli kobasicu, bio je da je reč o visoko kvalitetnoj kobasici. Ajvar je bio korektna, pikantan ali ne suviše ljut. Na veliku sreću, sa strane smo imali ne previše rashlađeno pšenično pivo,  koje je vrlo uspešno uravnotežilo celu kombinaciju.

Jedno je sigurno, bar kada je reč o restoranu Enso, bilo da volite domaće ili strano, luskuzno ili narodno,  ovde ćete naći nešto što će ispuniti sva vaša čula.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

Kada je napravljeno prvo pivo

Na kamenim pločama pronađenim u pećini, istraživači Stanforda otkrili su tragove skroba i biljnih čestica, te smrvljene ostatke raznih semenki,

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.