Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije najrazličitijih ukusa, originalnih recepata i spoja vrhunskog kulinarstva i umetnosti u savršena jela. Kulinarski tim restorana prati trendove, ali ih i stvara.

Meni je sezonski i menja se na svakih šest meseci. Meni restorana Enso sastoji se od sezonskih i svežih namirnica iz lokalnog uzgoja, i to najvišeg kvaliteta, organski uzgajanog. Dolaskom u ovaj restora upuštate se u gastronomsku avanturu i krećete u putovanje kroz svet neponovljive kombinacije ukusa.

Beer Style preporuka – Enso je jedinstveni beogradski restoran koji svoje korene pronalazi u modernoj francuskoj kuhinji. Nalazi se u ulici Mitropolita Petra, i pored francuske, svoju inspiraciju nalazi u srpskoj, italijanskoj i orijentalnoj kuhinji. Meni Ensoa je savršene veličine, nije previše opširan dok u isto vreme poseduje sve što možete očekivati od ovakve vrste restorana. Veliku ulogu u veličini menija igra i činjenica da se sam meni rotira na svakih 6 meseci. Ali da se vratimo na temu, ovog puta smo bili raspoloženi za dobro poznatu kombinaciju kobasica i piva. Naručili smo njihovu a la chef kobasicu uz jedno pšenično pivo. Radi se o domaćoj svinjskoj kobasici koja je poslužena uz senf, turšiju, kramble od čvaraka, domaći ajvar i, u ovom slučaju, pšenično pivo. Prvi utisak, koji smo imali odmah, čim smo zagrizli kobasicu, bio je da je reč o visoko kvalitetnoj kobasici. Ajvar je bio korektna, pikantan ali ne suviše ljut. Na veliku sreću, sa strane smo imali ne previše rashlađeno pšenično pivo,  koje je vrlo uspešno uravnotežilo celu kombinaciju.

Jedno je sigurno, bar kada je reč o restoranu Enso, bilo da volite domaće ili strano, luskuzno ili narodno,  ovde ćete naći nešto što će ispuniti sva vaša čula.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1