Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije najrazličitijih ukusa, originalnih recepata i spoja vrhunskog kulinarstva i umetnosti u savršena jela. Kulinarski tim restorana prati trendove, ali ih i stvara.

Meni je sezonski i menja se na svakih šest meseci. Meni restorana Enso sastoji se od sezonskih i svežih namirnica iz lokalnog uzgoja, i to najvišeg kvaliteta, organski uzgajanog. Dolaskom u ovaj restora upuštate se u gastronomsku avanturu i krećete u putovanje kroz svet neponovljive kombinacije ukusa.

Beer Style preporuka – Enso je jedinstveni beogradski restoran koji svoje korene pronalazi u modernoj francuskoj kuhinji. Nalazi se u ulici Mitropolita Petra, i pored francuske, svoju inspiraciju nalazi u srpskoj, italijanskoj i orijentalnoj kuhinji. Meni Ensoa je savršene veličine, nije previše opširan dok u isto vreme poseduje sve što možete očekivati od ovakve vrste restorana. Veliku ulogu u veličini menija igra i činjenica da se sam meni rotira na svakih 6 meseci. Ali da se vratimo na temu, ovog puta smo bili raspoloženi za dobro poznatu kombinaciju kobasica i piva. Naručili smo njihovu a la chef kobasicu uz jedno pšenično pivo. Radi se o domaćoj svinjskoj kobasici koja je poslužena uz senf, turšiju, kramble od čvaraka, domaći ajvar i, u ovom slučaju, pšenično pivo. Prvi utisak, koji smo imali odmah, čim smo zagrizli kobasicu, bio je da je reč o visoko kvalitetnoj kobasici. Ajvar je bio korektna, pikantan ali ne suviše ljut. Na veliku sreću, sa strane smo imali ne previše rashlađeno pšenično pivo,  koje je vrlo uspešno uravnotežilo celu kombinaciju.

Jedno je sigurno, bar kada je reč o restoranu Enso, bilo da volite domaće ili strano, luskuzno ili narodno,  ovde ćete naći nešto što će ispuniti sva vaša čula.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

133 godine staro, a pitko

Zaposleni u fabrici Carlsberg u Kopenhagenu čistili su podrum ove pivare, kada su pronašli neotvorenu bocu koja stoji tu čak

pohovanje sa pivom

Pohujte sa Jelen pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne

Valjevsko

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata