Restoran Kalemegdanska terasa

Kalemegdanska terasa je jedan od retkih beogradskih ugostiteljskih objekata koji od svog nastanka, sada već dalekih tridesetih godina prošlog veka, radi na istom mesu. Restoran raspolaže sa 250 mesta i još 100 dodatnih mesta koja se nalaze na otvorenoj terasi, sa koje se pruža magičan pogled. Pored “a la cart” fine dining ponude, restoran je poznat po organizovanju korporativnih proslava, te organizaciji venčanja.

Restoran Kalemegdanska terasa se nalazi u najlepšem delu Beograda, na Kalemegdanu, potpuno uklopljen u ambijent tvrđave. Koncept kojim se bavi ovaj restoran jeste spoj više različitih kuhinja, od kojih najveći uticaj na meni ovog restorana imaju istočno i centralno evropska kuhinja.

Beer Style preporuka – Danas smo bili raspoloženi za eksperimentisanje, te smo pitali osoblje da nam preporuči nešto što do sada nismo imali priliku da probamo. Oni su nam bez predomišljaja preporučili teleći file sa pireom i tarftufima. Pored filea smo naravno poručili jedno svetlo lager pivo. Reč je o najmekšem i najsočnijem delu mesa, blago ispečenom na roštilju, pa isečenom na taljatu i dovršenim u sosu. Tartufi su bili sveže „iskopani“, meso se topilo u ustima, a cela kombinacija bila je izvanredna.

Ako budete imali priliku da posetite beogradsku Tvrđavu obavezno posetite i ovaj restoran.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Salon 1905

Restoran Salonom 1905 srušio je osnove personalizovane kuhinje i podigao je na viši nivo. Restoran je smešten u kultnom objektu

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

33. Dani Piva u Zrenjaninu

Od 27.08. do 02.09.2018. godine održaće se Dani Piva u Zrenjaninu. Kako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio na više lokacija

Irish Pub Red Cow

Irish Pub Red Cow je koncept Irskog paba lociran u samom centru Novog Sada. Iako ovaj koncept nije toliko originalan

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju