Restoran Temperament

Temperament je restoran koji je fokusiran na tradicionalnu kuhinju. Nalazi se u Beton hali, u samom srcu Beograda, pored reke Save, sa magičnim pogledom na Novi Beograd, na Ušće Save i Dunava, odmah ispod Kalemegdana.

Misija osnivača i zaposlenih restorana je da prenesu temperament ljubavi prema Beogradu, nacionalnoj hrani i muzici svim gostima. Cilj je da svako od vas u njihovom ambijentu koji opušta, pronadje svoj kutak mira i uživanja.

Pružaju vam magičan pogled na reku dok se Beograd budi, momente tišine dok pucketa drvo iz kamina, temperamente tonove i fenomenalnu živu muziku svako veče od 22h, pa do kasno u noć dok naš grad ne zaspi.

Beer Style preporuka – Temperament je restoran koji je se primarno bavi tradicionalnom kuhinjom. Baš iz tog razloga, prilikom posete ovom restoranu, smo odlučili da nam je najpamentije da naručimo neki domaći specijalitet, naravno uz adekvatno pivo. Posle male konslutacije sa, moramo naglasiti, veoma  stručnim osobljem došli smo do zaključka da su njihove kobasice od divljači uz svetlo lager pivo pravi izbor. Svi već dobro znamo kakva je ova kombinacije, ali da bi bila uspešna i da bi odskočila od sličnih ponuda, bitno je da je kobasica kvalitetna. Ovog puta je bilo reči o kobasici koja je sačinjena od mesa srne, mangulice i divlje svinje. Moramo priznati veoma kvalitetno i savršeno komplementira uz dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

Ukoliko ste raspoloženi za kvalitetne i pristupačne domaće delicije, ali i specijalitete centralnoevropske kuhinje Temperament je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

Central Pub

Central Pub je mesto gde svako može da nađe nešto po svom ukusu. Piva iz Češke, Holandije, Belgije, Engleske, Škotske,

Pivara Salto

Kao lokalna beogradska kraft pivara nemaju određenu ciljnu grupu, već žele da svojim kvalitetom jednostavno vežu ljude uz sebe  

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.