Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana La Piazza.

Ova picerija se nalazi na jednoj od najprestižnijih beogradskih restoranskih lokacija, odnosno u Beton hali. Ono što nudi Druga Piazza i po čemu je postala poznata, su jedinstvene pice, koje se spremaju u peći na drva, ali i ponudi premijum mesa. Mesne specijalitete pripremaju u Mibrasa peći, a koja za veoma kratko vreme i na vrlo visokim temperaturama peče meso. Takođe, u ponudi imaju i velik izbor premijum piva, koja se odlično uparuju sa picama i pečenim mesom.

Beer Style preporuka – Picerija Druga Piazza je nadaleko čuveni beogradski restoran koji se bavi Italijanskom kuhinjom, s premijum konceptom kreiranja hrane. Šta to znači? To praktično znači da su cena nešto više, ali da je zato usluga i kvalitet hrane vrhunski. Pored kvaliteta i usluge, još jedna karakteristika koja privlači goste ovoj piceriji jeste elegantan i ugodan enterijer. Pri poseti ovom restoran bili smo raspoloženi za neku od njihovih pica, a uz koju smo hteli da popijemo jedno pivo. Izabrali smo svetlo lager pivo, i uz malo razmišljanja, smo se opredelili za njihovu Liguri picu. Reč je pici sa paradajzom, mocarelom, parmezanom, Milano salamom i Liguriskim maslinama. Ova kombinacija se pokazala kao dobitna, pogotovo uz dodatak dobro rashlađenog svetlog lager piva. Odabir posebnh Liguriskih maslina koje krase ovu picu, uz dodatak salame iz Milana, gradi fenomenalnu sinergiju ukusa sa svetlim lager pivom.

Ako ste raspoloženi da uživate u visokoj Italijanskoj kuhinji Druga Piazza je prvi izbor za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

U SVEMU PRVI

U mnogo čemu su prvi, pa tako i u praktičnosti. Naravno, reč je o Japancima.

Srpska kuća piva

Srpska kuća piva izdvaja se u odnosu na druge pivnice? Srpska kuća piva  je jedinstvena pivnica u Beogradu, na dve

AKTUELNO: Pivo i dobar san

Ukoliko poštujete ove savete bićete opušteniji i lakše ćete zaspati, posebno ako patite od nesanice Poznata izreka „popij jedno pivce

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.