Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta, svom  toplom ambijentu i starogradskoj muzici.

Restoran poseduje nekoliko unutrašnjih sala i pet terasa koji odišu hedonizmom. Svakog dana u nedelji zvuci  klavira  oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Beer Style preporuka – Dva Jelena je beograski restoran koji odiše skadarlijskim duhom, stoga ga neki nazivaju i kafanom. Ali nemojte se zavarati, Dva Jelena je u svom srcu restoran koji odiše kvalitetom, od hrane pa preko enterijera i žive muzike. Meni restorana obećava da nećete ostati gladni, a u njemu se nalazi pre svega ponuda domaćih specijaliteta napravljenih na moderan način. Pri poseti restoranu Dva Jelena žudeli smo za nekim jakim gulašom ili paprikašom. Pozitivno smo se iznenadili kada smo videli da služe domaći srneći gulaš uz koji smo naravno poručili jedno svetlo lager pivo. Gulaš je bio pripremljen po veoma kvalitetnom i ukusnom receptu, a uz njega je bila poslužene ručno pravljena testenina. Restoran Dva Jelena nas je veoma lepo iznenadio, kako gostoprimstvom tako i enterijerom, ali pre svega hranom.

Ko god da voli domaća i tradicionalna jela, ali i lovačke specijalitete neće se razočarati ovim prestižnim restoranom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Udruženje pivara Srbije

Udruženje pivara Srbije je krovna institucija domaćeg pivarstva i okuplja najveće i najznačajnije proizvođače piva i slada u Srbiji.

tamno pivo i juneći gulaš

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

Preran prestanak fermentacije

Pravite svoje pivo. Započeli ste fermentaciju. Sve teče po planu. I, onda od jednom, posle nekih 24 sata fermentacija počinje

Pivo čuva kosti

Pored svih svojih dobrih atributa poput toga da nas čini kreativnijim, čuva zdravlje bubrega i kardiovaskularnog sistema, konzumiranjem piva u

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.