Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta, svom  toplom ambijentu i starogradskoj muzici.

Restoran poseduje nekoliko unutrašnjih sala i pet terasa koji odišu hedonizmom. Svakog dana u nedelji zvuci  klavira  oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Beer Style preporuka – Dva Jelena je beograski restoran koji odiše skadarlijskim duhom, stoga ga neki nazivaju i kafanom. Ali nemojte se zavarati, Dva Jelena je u svom srcu restoran koji odiše kvalitetom, od hrane pa preko enterijera i žive muzike. Meni restorana obećava da nećete ostati gladni, a u njemu se nalazi pre svega ponuda domaćih specijaliteta napravljenih na moderan način. Pri poseti restoranu Dva Jelena žudeli smo za nekim jakim gulašom ili paprikašom. Pozitivno smo se iznenadili kada smo videli da služe domaći srneći gulaš uz koji smo naravno poručili jedno svetlo lager pivo. Gulaš je bio pripremljen po veoma kvalitetnom i ukusnom receptu, a uz njega je bila poslužene ručno pravljena testenina. Restoran Dva Jelena nas je veoma lepo iznenadio, kako gostoprimstvom tako i enterijerom, ali pre svega hranom.

Ko god da voli domaća i tradicionalna jela, ali i lovačke specijalitete neće se razočarati ovim prestižnim restoranom.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Corso

Corso, ili kako bi novosađani rekli Korzo, je restoran internacionalne kuhinje, smešten u samom srcu Novog Sada, u staroj gradskoj

Restoran Mihailo

U prijatnom ambijentu restorana Mihailo možete uživati u tradicionalnoj nacionalnoj kuhinji koja je pripremana uz pomoć najkvalitetnijih lokalnih namirnica na

Restoran Princip

Od prvog momenta, od prve misli o otvaranju ovakvog koncepta, znalo se da će postojati poseban Princip kojim će se

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju