Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta, svom  toplom ambijentu i starogradskoj muzici.

Restoran poseduje nekoliko unutrašnjih sala i pet terasa koji odišu hedonizmom. Svakog dana u nedelji zvuci  klavira  oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Beer Style preporuka – Dva Jelena je beograski restoran koji odiše skadarlijskim duhom, stoga ga neki nazivaju i kafanom. Ali nemojte se zavarati, Dva Jelena je u svom srcu restoran koji odiše kvalitetom, od hrane pa preko enterijera i žive muzike. Meni restorana obećava da nećete ostati gladni, a u njemu se nalazi pre svega ponuda domaćih specijaliteta napravljenih na moderan način. Pri poseti restoranu Dva Jelena žudeli smo za nekim jakim gulašom ili paprikašom. Pozitivno smo se iznenadili kada smo videli da služe domaći srneći gulaš uz koji smo naravno poručili jedno svetlo lager pivo. Gulaš je bio pripremljen po veoma kvalitetnom i ukusnom receptu, a uz njega je bila poslužene ručno pravljena testenina. Restoran Dva Jelena nas je veoma lepo iznenadio, kako gostoprimstvom tako i enterijerom, ali pre svega hranom.

Ko god da voli domaća i tradicionalna jela, ali i lovačke specijalitete neće se razočarati ovim prestižnim restoranom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PŠENIČNA PIVA

Pšenična piva, iliti weizeni, su veoma lagana, lako se piju i imaju nešto malo kiseline i veoma malo aftertaste-a. Pšenica

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.