Restoran Jedno Mesto

Spoj tradicionalnog i modernog, dnevnog i noćnog života, Jedno mesto je spoj koji opčini svakog gosta. Spoj duha nekadašnjih boema i današnjih šmekera smešten u najlepšem delu starog centra Beograda, u Cetinjskoj ulici, u blizini boemske četvrti Skadarlija. Sve u svemu, ako ste u Beogradu Jedno mesto predstavlja nezaobilaznu stanicu vašeg gastronomskog putovanja.

Bilo da ste u duši stari boem ili moderni šmeker na Jednom Mestu provešćete nezaboravne trenutke i pronaći nešto za sebe. Bogata ponuda domaćih i stranih piva, pažljivo uparena sa gurmanski spremljenim jelima, oduševiće sva vaša čula i naterati da se Jednom Mestu iznova vraćate.

Beer Style preporuka –Restoran Jedno Mesto je beogradski restoran koji se bavi konceptom evropske kuhinje, a sam ambijent restorana podseća na ambijent prastarih boemskih kafana sa početka prošlog veka. Delikatno osmišljen meni će osigurati da pronađete nešto što je krojeno baš po vašim standardima. Ovog puta smo bili željni neke kvalitetne piletine uz koju smo želeli da naručimo jedno pšenično pivo. Razgledali smo njihov meni i odlučili da naručimo Pollo Speck. Reč je o pilećem fileu sa pršutom i mocarelom u sosu od belog vina. Kao prilog smo dobili pomfrit, posle nekoliko zalogaja shvatili smo da ova zanimljiva kombinacije ide veoma dobro uz ne previše rashlađeno pšenično pivo. Sinergijom ovog jela i pšeničnog piva, dobija se neki novi, mnogo zanimljiviji ukus.

Ako ste u potrazi za domaćim i evropskim specijalitetima ne gledajte dalje od Jednog Mesta.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Monument

Koncept restorana Monument jasno je isplaniran prema potrebama sredine, zasnovan na autentičnom jelovniku, brzoj i kvalitetnoj usluzi, dobroj atmosferi i

Barbecue fest

Barbecue fest

Mesto održavanja: Beograd, Surčin, Nauticko selo “Biser” Boljevci Datum održavanja: 16 i 17. 06. 2018. Edukativni program: • Weber Gril

Guinness pivo

U prepoznatljivoj čaši, sa karakterističim natpisom i znakom harfe iz irske mitologije, ova tamnma tečnost okrunjena je slojem guste, kremaste

Restoran Na ćošku

Restoran Na ćošku je restoran moderne internacionalne kuhinje, a koji se nalazi na ćošku. Na lokaciji sa respektabilnom ugostiteljskom tradicijom,

kako odabrati pravo pivo

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.

Pivom protiv peruti

Zaboravite na skupe šampone za kosu čiji proizvođači tvrde da će vas rešiti problema zvanog perut. Sve što vam je

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.