Restoran Langouste

U starom delu Beograda, nadomak Kalemegdanske tvrđave, sa fantastičnim pogledom na  reke Savu i Dunav, ovaj ekskluzivni restoran priča svoju specifičnu priču.

Na ovom mestu vas očekuje pariski kuvar, ovenčan sa Mišelinovom zvezdom, koji svojim inovativnim pristupom gastronomiji kreira i od hrane stvara umetnost. U restoranu Langouste hranu pripremaju van uobičajenih okvira, prezentujući vam nove ukuse, a koji menjaju gastro scenu Beograda i postavljaju nove pravce.

Beogradski restoran Langouste je koncipiran kao savremeni restoran koji služi isključivo prestižna jela iz spoja više različitih kuhinja. Restoran se nalazi na Košančićevom Vencu i u restoranu ćete moći da nađete specijalitete iz italijanske, mediteranske i domaće kuhinje. Međutim, najveći atribut ovog restorana i ono zbog čega se dolazi ovde je morska kuhinja.

Beer Style preporuka –Tačno je da je ovaj restoran poznat po morskim specijalitetima, no mi prilikom posete nismo bili željni morske hrane. Ovog puta smo se, a nakon konsultacija sa konobarem, odlučili za meso mangulice pripremljeno na grilu. Uz file od mangulice, naručili smo i jedno svetlo lager pivo. Bili smo lepo iznenađeni, naime meso mangulice se dosta razlikuje od klasičnog svinjskog pečenja. Tačnije, ne znamo da li je do mesa, ili do izvrsnog načina pripreme ali svakako nam se svidela ova kombinacija mangulice i svetlog lager piva.

Ako ste ljubitelj kvalitetne savremene kuhinje, i želite da uživate u prijatnom ambijentu dok se opuštate uz razne specijalitete svetske kuhinje, onda je restoran Langouste pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Oživljena piva iz 18. veka

Za proizvodnju ovog piva korišćeni su kvasci i recepturu koja je bila standard za taj vremenski period Mikrobi kvasaca iz

MERAK JE PITI MERAK

Merak je pasterizovano, svetlo, autentično srpsko pivo koje predstavlja deo uživanja u životu i nama najvažnijim stvarima. Merak s ponosom

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.