Kafana Mali Kalemegdan

Kafana Mali Kalemegdan predstavlja spoj tradicionalnog i modernog na mestu gde je nastao Beograd. Nalazi se u istorijskom srcu Beograda, u samim zidinama Kalemegdana. Savršeno mesto za uživanje u jelima baziranim na tradicionalnoj kuhinji.

Enterijer kafane sa elementima stare srpske kuće, predivna bašta kapaciteta 250 mesta sa pogledom na kalemegdanski park i prijatno osoblje učiniće da vaš užitak bude kompletan.

Mali Kalemegdan je dobro poznata beogradska kafana. Kao što joj ime kaže, ova kafana se nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi. Odlikuju je autentičan ambijent, ukusna domaća trpeza, veoma ljubazno osoblje i korektne cene.

Beer Style preporuka –Jelovnik kafane čine  jela koja možete da očekujete u ovakvom tipu restorana, uz dodatak originalnih specijaliteta koje možete samo na ovom mestu da probate. Prilikom posete Malom Kalemegdanu, mi smo želeli upravo te specijalitete da probamo. Stoga smo naručili jedno od njihovih najpopularnijih jela, odnosno „Kalemegdanski ćup“. Reč je o porciji ćevapa koji su spremani u specijalnoj zemljanoj posudi, što ćevapima daje karakterističan ukus. Uz ovaj specijalitet smo poručili i jedno ne previše rashlađeno pšenično pivo. Rezlika u ukusu ćevapa iz „ćupa“ i običnih ćevapa (spremanih na žaru) je bila vidljiva na prvi zalogaj. Mnogo više karakterističnih aroma i ukusa su imali ovi ćevapi, pogotovo u kombinaciji sa pšeničnim  pivom. Zaista izvanredan miks ukusa i aroma koji bi se svideo svakom istinskom hedonisti.

I za kraj da naglasimo da ako ste ljubitelj kvalitetne domaće trpeze kafana Mali Kalemegdan vas neće razočarati.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Corso

Corso, ili kako bi novosađani rekli Korzo, je restoran internacionalne kuhinje, smešten u samom srcu Novog Sada, u staroj gradskoj

Alla Lanterna

Restoran Alla Lanterna smešten je u najživopisnijem ambijentu jedne od najstarijih gradskih ulica Novog Sada, Dunavskoj ulici. Na meniju restorana

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju