Kafana Mali Kalemegdan

Kafana Mali Kalemegdan predstavlja spoj tradicionalnog i modernog na mestu gde je nastao Beograd. Nalazi se u istorijskom srcu Beograda, u samim zidinama Kalemegdana. Savršeno mesto za uživanje u jelima baziranim na tradicionalnoj kuhinji.

Enterijer kafane sa elementima stare srpske kuće, predivna bašta kapaciteta 250 mesta sa pogledom na kalemegdanski park i prijatno osoblje učiniće da vaš užitak bude kompletan.

Mali Kalemegdan je dobro poznata beogradska kafana. Kao što joj ime kaže, ova kafana se nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi. Odlikuju je autentičan ambijent, ukusna domaća trpeza, veoma ljubazno osoblje i korektne cene.

Beer Style preporuka –Jelovnik kafane čine  jela koja možete da očekujete u ovakvom tipu restorana, uz dodatak originalnih specijaliteta koje možete samo na ovom mestu da probate. Prilikom posete Malom Kalemegdanu, mi smo želeli upravo te specijalitete da probamo. Stoga smo naručili jedno od njihovih najpopularnijih jela, odnosno „Kalemegdanski ćup“. Reč je o porciji ćevapa koji su spremani u specijalnoj zemljanoj posudi, što ćevapima daje karakterističan ukus. Uz ovaj specijalitet smo poručili i jedno ne previše rashlađeno pšenično pivo. Rezlika u ukusu ćevapa iz „ćupa“ i običnih ćevapa (spremanih na žaru) je bila vidljiva na prvi zalogaj. Mnogo više karakterističnih aroma i ukusa su imali ovi ćevapi, pogotovo u kombinaciji sa pšeničnim  pivom. Zaista izvanredan miks ukusa i aroma koji bi se svideo svakom istinskom hedonisti.

I za kraj da naglasimo da ako ste ljubitelj kvalitetne domaće trpeze kafana Mali Kalemegdan vas neće razočarati.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.