Restoran Marukoshi

Japan ima veliki izbor raznovrsnih jela i potpuno je pogrešno povezivati japansku gastronomiju samo sa sušijem. Upravo ovo je bila želja i vizija vlasnika ovog nesvakidašnjeg restorana, odnosno ideja je bila da se približi japanska gastronomija Beograđanima, ali i gostima srpske prestonice. Ovde se priprema, ali i služi hrana na drugačiji način, u neverovatno prijatnom ambijentu.

Restoran Marukoshi je beogradski restoran koji se bavi konceptom japanske, odnosno azijske kuhinje i nalazi se u Kapetan Mišinoj ulici. Meni Marukoshija poseduje sve što možete želeti od ovakvog koncepta restorana, te pored azijskih specijaliteta možete naći i veliki broj domaćih i stranih piva, ali i dobar izbor japanskih piva.

Beer Style preporuka – Prilikom posete ovom restoranu bili smo raspoloženi za eksperimentisanje, te smo želeli da probamo neki nesvakidašnji japanski specijalitet. Osoblje nam je preporučilo da poručimo katsukare uz svetlo lager pivo. Poslušali smo konobare i  moramo vam priznati da smo bili poprilično pozitivno iznenađeni ovom kombinacijom. Reč je o pohovanom svinjskom „laks kare“ u panko prezli, sa japanskim kari sosom, mladim lukom i pirinčem. Jedinstveni ukus japanskog karija u kombinaciji sa finim odreskom svinjskog mesa i dobro rashlađenim svetlim lager pivom dao je kao krajnji proizvod jedan veoma zanimljiv i presvega bogat ukus.

Ako ste ljubitelj azijske kuhinje, zanimljivih ukusa, dobrih japanskih piva i prijatnog ambijenta restoran Marukoshi je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.