Restoran Marukoshi

Japan ima veliki izbor raznovrsnih jela i potpuno je pogrešno povezivati japansku gastronomiju samo sa sušijem. Upravo ovo je bila želja i vizija vlasnika ovog nesvakidašnjeg restorana, odnosno ideja je bila da se približi japanska gastronomija Beograđanima, ali i gostima srpske prestonice. Ovde se priprema, ali i služi hrana na drugačiji način, u neverovatno prijatnom ambijentu.

Restoran Marukoshi je beogradski restoran koji se bavi konceptom japanske, odnosno azijske kuhinje i nalazi se u Kapetan Mišinoj ulici. Meni Marukoshija poseduje sve što možete želeti od ovakvog koncepta restorana, te pored azijskih specijaliteta možete naći i veliki broj domaćih i stranih piva, ali i dobar izbor japanskih piva.

Beer Style preporuka – Prilikom posete ovom restoranu bili smo raspoloženi za eksperimentisanje, te smo želeli da probamo neki nesvakidašnji japanski specijalitet. Osoblje nam je preporučilo da poručimo katsukare uz svetlo lager pivo. Poslušali smo konobare i  moramo vam priznati da smo bili poprilično pozitivno iznenađeni ovom kombinacijom. Reč je o pohovanom svinjskom „laks kare“ u panko prezli, sa japanskim kari sosom, mladim lukom i pirinčem. Jedinstveni ukus japanskog karija u kombinaciji sa finim odreskom svinjskog mesa i dobro rashlađenim svetlim lager pivom dao je kao krajnji proizvod jedan veoma zanimljiv i presvega bogat ukus.

Ako ste ljubitelj azijske kuhinje, zanimljivih ukusa, dobrih japanskih piva i prijatnog ambijenta restoran Marukoshi je pravo mesto za vas.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

Slatka pivska rebarca sa renom

Sastojci: -3,5 kg svinjskih rebaraca -So -Biber -Dve flaše/limenke piva -Dve supene kašike meda -Ren Priprema: Zagrejte rernu na 160°C,

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike