Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama podstiču goste da se uvek vraćaju ovom restoranu, poznatom i pod nazivom Skadarlija na Bulevaru.

Bulevarska Skadarlija, odnosno restoran Orašac, je jedno od poslednjih mesta u bulevar Kralja Aleksandra, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Kao što smo predhodno naveli, ceo koncept ovog restorana jeste nacionalna kuhinja, pravljena po autentičnim receptima i služena u autentičnom ambijentu.

Čuvari su tradicije kako hranom koju služe tako i enterijerom. Ulaskom u prostor Restorana Orašac vratićete se u vreme stare Srbije i naših najvećih velikana. I ako je nameštaj i dekoracija stara nećete imati utisak kao da ste u muzeju nego kao da ste se zaista vratili kroz vreme i pijete iz metalnog lončeta, jedete iz metalnog tanjira, a rakiju služe u fićoku (za one koji ne znaju fićok se još zove unuče ili čokanj).

Beer Style preporuka–Kada smo stigli u ovaj restoran već smo znali šta želimo. Čuli smo da spremaju odličnu mućkalicu. Ciljano smo došli i ciljano naručili mućkalicu, a uz nju poručili i jedno svetlo lager pivo. Ne znamo šta je tačno bilo u ovoj mućkalici, jer je reč o tajnom receptu šefa kuhinje, ali jelo je bilo perfektno. Korektno začinjeno i nije bilo prekuvano, a ono najbolje je koliko ova mućkalica ide dobro u kombinaciji sa dobro rashlađenim lager svetlim pivom. Restoran Orašac nam je bio jedno potpuno novo iskustvo, a preporučujemo ga svima koji vole dobru kuhinju, nacionalna jela i tradicionalne recepte – sve u svemu iskustvo koje ne treba propustiti.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: Lager

Lageri imaju izraženu gorčinu i aromu zbog veće količine hmelja koji se dodaje prilikom pripreme Reč Lager je nemačkog porekla

Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima

KVAS – HLEB KOJI SE PIJE

Kvas je nastao na prostoru današnje Rusije pre otprilike hiljadu godina, gde se i danas proizvodi nekoliko vrsta ovog pića.

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja