Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama podstiču goste da se uvek vraćaju ovom restoranu, poznatom i pod nazivom Skadarlija na Bulevaru.

Bulevarska Skadarlija, odnosno restoran Orašac, je jedno od poslednjih mesta u bulevar Kralja Aleksandra, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Kao što smo predhodno naveli, ceo koncept ovog restorana jeste nacionalna kuhinja, pravljena po autentičnim receptima i služena u autentičnom ambijentu.

Čuvari su tradicije kako hranom koju služe tako i enterijerom. Ulaskom u prostor Restorana Orašac vratićete se u vreme stare Srbije i naših najvećih velikana. I ako je nameštaj i dekoracija stara nećete imati utisak kao da ste u muzeju nego kao da ste se zaista vratili kroz vreme i pijete iz metalnog lončeta, jedete iz metalnog tanjira, a rakiju služe u fićoku (za one koji ne znaju fićok se još zove unuče ili čokanj).

Beer Style preporuka–Kada smo stigli u ovaj restoran već smo znali šta želimo. Čuli smo da spremaju odličnu mućkalicu. Ciljano smo došli i ciljano naručili mućkalicu, a uz nju poručili i jedno svetlo lager pivo. Ne znamo šta je tačno bilo u ovoj mućkalici, jer je reč o tajnom receptu šefa kuhinje, ali jelo je bilo perfektno. Korektno začinjeno i nije bilo prekuvano, a ono najbolje je koliko ova mućkalica ide dobro u kombinaciji sa dobro rashlađenim lager svetlim pivom. Restoran Orašac nam je bio jedno potpuno novo iskustvo, a preporučujemo ga svima koji vole dobru kuhinju, nacionalna jela i tradicionalne recepte – sve u svemu iskustvo koje ne treba propustiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pizza i pivo

Kada je pre 45 godina (zar već toliko?) otvorena prva picerija u Novom Sadu, ali i u tadašnjoj Jugoslaviji, do

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.