Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama podstiču goste da se uvek vraćaju ovom restoranu, poznatom i pod nazivom Skadarlija na Bulevaru.

Bulevarska Skadarlija, odnosno restoran Orašac, je jedno od poslednjih mesta u bulevar Kralja Aleksandra, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Kao što smo predhodno naveli, ceo koncept ovog restorana jeste nacionalna kuhinja, pravljena po autentičnim receptima i služena u autentičnom ambijentu.

Čuvari su tradicije kako hranom koju služe tako i enterijerom. Ulaskom u prostor Restorana Orašac vratićete se u vreme stare Srbije i naših najvećih velikana. I ako je nameštaj i dekoracija stara nećete imati utisak kao da ste u muzeju nego kao da ste se zaista vratili kroz vreme i pijete iz metalnog lončeta, jedete iz metalnog tanjira, a rakiju služe u fićoku (za one koji ne znaju fićok se još zove unuče ili čokanj).

Beer Style preporuka–Kada smo stigli u ovaj restoran već smo znali šta želimo. Čuli smo da spremaju odličnu mućkalicu. Ciljano smo došli i ciljano naručili mućkalicu, a uz nju poručili i jedno svetlo lager pivo. Ne znamo šta je tačno bilo u ovoj mućkalici, jer je reč o tajnom receptu šefa kuhinje, ali jelo je bilo perfektno. Korektno začinjeno i nije bilo prekuvano, a ono najbolje je koliko ova mućkalica ide dobro u kombinaciji sa dobro rashlađenim lager svetlim pivom. Restoran Orašac nam je bio jedno potpuno novo iskustvo, a preporučujemo ga svima koji vole dobru kuhinju, nacionalna jela i tradicionalne recepte – sve u svemu iskustvo koje ne treba propustiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

Restoran Balkan ekspres

Na samoj obali Dunava, podno Petrovaradinske tvrđave, nalazi se restoran Balkan ekspres. Ovaj restoran postoji već više od 20 godina,

Heineken predstavio Heniken 0.0

Posle višegodišnjeg pažljivog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje piva, tim vrhunskih stručnjaka iz kompanije HEINEKEN pronašao je recept za

Salaš 137

Na izgled sasvim običan vojvođanski salaš, kao i svaki drugi. Ovaj salaš, lociran na Čeneju odmah nadomak Novog Sada, nosi

Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od

Kada je napravljeno prvo pivo

Na kamenim pločama pronađenim u pećini, istraživači Stanforda otkrili su tragove skroba i biljnih čestica, te smrvljene ostatke raznih semenki,

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.