Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama podstiču goste da se uvek vraćaju ovom restoranu, poznatom i pod nazivom Skadarlija na Bulevaru.

Bulevarska Skadarlija, odnosno restoran Orašac, je jedno od poslednjih mesta u bulevar Kralja Aleksandra, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Kao što smo predhodno naveli, ceo koncept ovog restorana jeste nacionalna kuhinja, pravljena po autentičnim receptima i služena u autentičnom ambijentu.

Čuvari su tradicije kako hranom koju služe tako i enterijerom. Ulaskom u prostor Restorana Orašac vratićete se u vreme stare Srbije i naših najvećih velikana. I ako je nameštaj i dekoracija stara nećete imati utisak kao da ste u muzeju nego kao da ste se zaista vratili kroz vreme i pijete iz metalnog lončeta, jedete iz metalnog tanjira, a rakiju služe u fićoku (za one koji ne znaju fićok se još zove unuče ili čokanj).

Beer Style preporuka–Kada smo stigli u ovaj restoran već smo znali šta želimo. Čuli smo da spremaju odličnu mućkalicu. Ciljano smo došli i ciljano naručili mućkalicu, a uz nju poručili i jedno svetlo lager pivo. Ne znamo šta je tačno bilo u ovoj mućkalici, jer je reč o tajnom receptu šefa kuhinje, ali jelo je bilo perfektno. Korektno začinjeno i nije bilo prekuvano, a ono najbolje je koliko ova mućkalica ide dobro u kombinaciji sa dobro rashlađenim lager svetlim pivom. Restoran Orašac nam je bio jedno potpuno novo iskustvo, a preporučujemo ga svima koji vole dobru kuhinju, nacionalna jela i tradicionalne recepte – sve u svemu iskustvo koje ne treba propustiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Leči kašalj za dva dana

Spravljanje pivskog sirupa protiv suvog kašlja je vrlo jednostavno i svako ga može napraviti kod kuće Verovali ili ne, sirup

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

Restoran Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje od 1991. godine. Do tada je u prestonici bio poznat kao

Novitet iz Pivare Razbeerbriga

Iz Pivare Razbeerbriga pred praznike stiže Božićno pivo. Pakovano u flaše od 0,66l, sa 6,4% alkohola Christmas tree je pivo sa dodatkom borovih iglica.

Greške se dešavaju

Ovo su samo neke sitnice na koje bi svaki pivar trebao da obrati pažnju Proizvodnja piva je jedan dug i