Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija nastala je početkom šezdesetih godina prošlog veka, ukrupnjavanjem većeg broj malih ugostiteljskih radnji, a od kojih su preuzete tradicionalne recepture omiljenih nacionalnih jela.

Višegodišnjom selekcijom zaposlenih kompanija je oformila tim stručnih i kvalifikovanih ugostitelja koje sa ponosom promovišu, a koji svojim trudom i zalaganjem neizmerno doprinose uspešnom poslovanju.

Restoran Proleće otvoren je 1950. godine u ulici Vuka Karadžića u Beogradu, gde se i danas nalazi. Tradicija i kulinarsko umeće se prenose sa generacije na generaciju, a poslednji put renoviran je 1979. godine od kada ima svoj prepoznatljiv izgled. Ovo je restoran u kome ćete moći da nađete ukusne specijalitete iz domaće kuhinje po veoma pristupačnoj ceni.

Beer Style preporuka – Tokom posete Proleću bili smo rasploženi za roštilj. Posle pažljive analize menija, odlučili smo da je pljeskavica „Proleće“, uz jedno pšenično pivo, upravo ono što želimo da pojedemo. Reč je o pljeskavici od junećeg mlevenog mesa, pilećeg belog mesa – sitno seckanog, kačkavalja – sitno seckanog i belog luka – sitno seckanog. Pravi gurmanski specijalitet, morate priznati. Zanimljiva kombinacija junećeg i pilećeg mesa uz ne previše rashlađeno pšenično pivo gradi jedan zanimljiv spoj različitih vrsta ukusa. Beli luk i kačkavalj su samo pojačali ovu već previše jaku priču.

Ukoliko volite kvalitetnu domaću kuhinju nećete pogrešiti odabirom restorana Proleća. Proleće ima ukus davno zaboravljene prošlosti, kada se pazilo na sve detalje, servirane u prijatnom i jedinstvenom okruženju u samom srcu Beograda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1