Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija nastala je početkom šezdesetih godina prošlog veka, ukrupnjavanjem većeg broj malih ugostiteljskih radnji, a od kojih su preuzete tradicionalne recepture omiljenih nacionalnih jela.

Višegodišnjom selekcijom zaposlenih kompanija je oformila tim stručnih i kvalifikovanih ugostitelja koje sa ponosom promovišu, a koji svojim trudom i zalaganjem neizmerno doprinose uspešnom poslovanju.

Restoran Proleće otvoren je 1950. godine u ulici Vuka Karadžića u Beogradu, gde se i danas nalazi. Tradicija i kulinarsko umeće se prenose sa generacije na generaciju, a poslednji put renoviran je 1979. godine od kada ima svoj prepoznatljiv izgled. Ovo je restoran u kome ćete moći da nađete ukusne specijalitete iz domaće kuhinje po veoma pristupačnoj ceni.

Beer Style preporuka – Tokom posete Proleću bili smo rasploženi za roštilj. Posle pažljive analize menija, odlučili smo da je pljeskavica „Proleće“, uz jedno pšenično pivo, upravo ono što želimo da pojedemo. Reč je o pljeskavici od junećeg mlevenog mesa, pilećeg belog mesa – sitno seckanog, kačkavalja – sitno seckanog i belog luka – sitno seckanog. Pravi gurmanski specijalitet, morate priznati. Zanimljiva kombinacija junećeg i pilećeg mesa uz ne previše rashlađeno pšenično pivo gradi jedan zanimljiv spoj različitih vrsta ukusa. Beli luk i kačkavalj su samo pojačali ovu već previše jaku priču.

Ukoliko volite kvalitetnu domaću kuhinju nećete pogrešiti odabirom restorana Proleća. Proleće ima ukus davno zaboravljene prošlosti, kada se pazilo na sve detalje, servirane u prijatnom i jedinstvenom okruženju u samom srcu Beograda.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

efes draft

EFES DRAFT Točeno pivo u flaši

Efes Draft je pivo po svežini i ukusu najsličnije točenom pivu, odnosno Efes Draft je točeno pivo u flaši koje se proizvodi po identičnoj tehnologiji proizvodnje kao i točeno pivo.

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

Restoran Piknik

Restoran Piknik je novosadski ugostiteljski objekat koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Koncept kojim se ovaj restoran bavi jeste tradicionalna

Pivo izaziva aritmiju

Minhenski Oktoberfest baš i nije mesto na kome se mogu vršiti medicinska ispitivanja, ali su nemački naučnici proučavali posetioce ovog

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.