Restoran Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje od 1991. godine. Do tada je u prestonici bio poznat kao restoran Skoplje. Osim promene imena, tada je promenjena i ponuda, te se od tada na meniju pretežno mogu naći hercegovački specijaliteti, ali i stara srpska jela.

Restoran i pivnica Stara Hercegovina je stecište umetničkog sveta, sportista, političara i privrednika, a od pre par godina na zidovima restorana hercegovačkim velikanima se pridružila i slika pesnika Moma Kapora. Momo Kapor je bio čest gost restorana, a 1991. godine je upravo on imao čast da restoran proglasi otvorenim.

Beer Style preporuka – Stara Hercegovina je kultna kafana sa širokim asortimanom posebno odabranih i pripremljenih specijaliteta. Ovde ćete sigurno pojesti najbolji raštan u prestonici zatim tu su i sir iz mješine sa krtolom kuvanom na bilećki način, hercegovačka pršuta i zubački sir. Pored izvrsnih specijaliteta, u Staroj Hercegovini ćete imati priliku da probate raznovrsne vrste piva. Danas smo bili raspoloženi da uživamo uz neki jaki domaći specijalitet, a uz njega smo hteli da poručimo i dobro rashlađeno lager pivo. Posle malo razmišljanja, te konsultacije sa konobarem poručili smo dimljene butkice barene u kupusu i jedno svetlo lager pivo. Kombinacija dimljenih butkica, kupusa i piva je uveliko poznata kao sinergija ukusa, kod koje se ne greši. Ovog puta nije bilo drugačije. Ukusi butkica, kupusa i piva kao da su napravljeni za međusobnu kombinaciju.

Svaki istinski gurman, koji voli kvalitetno pivo i autentičnu domaću kuhinju neće se pokajati odlaskom u restoran Stara Hercegovina.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivo izaziva aritmiju

Minhenski Oktoberfest baš i nije mesto na kome se mogu vršiti medicinska ispitivanja, ali su nemački naučnici proučavali posetioce ovog

Premium

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike