Restoran Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje od 1991. godine. Do tada je u prestonici bio poznat kao restoran Skoplje. Osim promene imena, tada je promenjena i ponuda, te se od tada na meniju pretežno mogu naći hercegovački specijaliteti, ali i stara srpska jela.

Restoran i pivnica Stara Hercegovina je stecište umetničkog sveta, sportista, političara i privrednika, a od pre par godina na zidovima restorana hercegovačkim velikanima se pridružila i slika pesnika Moma Kapora. Momo Kapor je bio čest gost restorana, a 1991. godine je upravo on imao čast da restoran proglasi otvorenim.

Beer Style preporuka – Stara Hercegovina je kultna kafana sa širokim asortimanom posebno odabranih i pripremljenih specijaliteta. Ovde ćete sigurno pojesti najbolji raštan u prestonici zatim tu su i sir iz mješine sa krtolom kuvanom na bilećki način, hercegovačka pršuta i zubački sir. Pored izvrsnih specijaliteta, u Staroj Hercegovini ćete imati priliku da probate raznovrsne vrste piva. Danas smo bili raspoloženi da uživamo uz neki jaki domaći specijalitet, a uz njega smo hteli da poručimo i dobro rashlađeno lager pivo. Posle malo razmišljanja, te konsultacije sa konobarem poručili smo dimljene butkice barene u kupusu i jedno svetlo lager pivo. Kombinacija dimljenih butkica, kupusa i piva je uveliko poznata kao sinergija ukusa, kod koje se ne greši. Ovog puta nije bilo drugačije. Ukusi butkica, kupusa i piva kao da su napravljeni za međusobnu kombinaciju.

Svaki istinski gurman, koji voli kvalitetno pivo i autentičnu domaću kuhinju neće se pokajati odlaskom u restoran Stara Hercegovina.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tamna piva za uživanje

Tamna piva nisu, kao ni njihovi svetliji rođaci, nimalo jednoznačna i nude mnoštvo različitih ukusa, aroma, nivoa alkohola. Mogu biti

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.