Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je izgrađena Železnička stanica Beograd, nalazi se restoran Stanica 1884.

Okružen istorijom, restoran Stanica 1884 ispisuje nove stranice ugostiteljstva. Njihova vizija je da ljudima iz Srbije i inostranstva prezentuju domaću kuhnju i podsete njihove drage goste na stare specijalitete srpske kuhinje koji su pripremljeni na jedan moderan način.

Beer Style preporuka–Stanica 1884 je beogradski restoran koji svoje goste privalači autentičnim, prijatnim i konfornim ambijentom. Pored ambijenta, koji je često presudan prilikom odabira restorana, ovde nude i ozbiljno uživanje u tradicionalnoj srpskoj hrani. Svako jelo sa menija ovog restorana napravljeno je od najkvalitetnijih domaćih sastojaka od strane šefa kuhinje. Danas smo bili raspoloženi za neko meso, te nakon malo razmišljanja i predomišljanja odlučili smo se da poručimo dimljena svinjska rebra u kajmaku. Pored ovih izvrsnih rebara smo naručili jedno svetlo lager točeno pivo. Rebarca na kajmaku su već svima dobro poznata kombinacija. Ali u ovom restoranu imaju neki poseban šmek, posebno u kombinaciji sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom. Iskreno nas je iznenadila svežina točenog svetlog lagera, a koja je pokrila masnoće kajmaka, te pečenim rebrima dala drugu dimenziju.

Savetujemo svakog ljubitelja kvalitetne domaće kuhinje da poseti Stanicu 1884 i sigurni smo da se neće pokajati.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

pivo na dar kalendar za pivo

PIVO NA DAR – Kalendar za pivo

Pivski adventski kalendar je kutija s 24 flaše piva, a možete da poređate lager, premium, pale ale, stout pivo i to različitim redosledom

Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran

Kraft pivarstvo u Srbiji

U svet kraft pivarstva se ulazi iz emocije, preduzimljivosti, istraživačkog duha. Kada se stvari razviju, preleže dečije bolesti, hobi polako

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.