Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je izgrađena Železnička stanica Beograd, nalazi se restoran Stanica 1884.

Okružen istorijom, restoran Stanica 1884 ispisuje nove stranice ugostiteljstva. Njihova vizija je da ljudima iz Srbije i inostranstva prezentuju domaću kuhnju i podsete njihove drage goste na stare specijalitete srpske kuhinje koji su pripremljeni na jedan moderan način.

Beer Style preporuka–Stanica 1884 je beogradski restoran koji svoje goste privalači autentičnim, prijatnim i konfornim ambijentom. Pored ambijenta, koji je često presudan prilikom odabira restorana, ovde nude i ozbiljno uživanje u tradicionalnoj srpskoj hrani. Svako jelo sa menija ovog restorana napravljeno je od najkvalitetnijih domaćih sastojaka od strane šefa kuhinje. Danas smo bili raspoloženi za neko meso, te nakon malo razmišljanja i predomišljanja odlučili smo se da poručimo dimljena svinjska rebra u kajmaku. Pored ovih izvrsnih rebara smo naručili jedno svetlo lager točeno pivo. Rebarca na kajmaku su već svima dobro poznata kombinacija. Ali u ovom restoranu imaju neki poseban šmek, posebno u kombinaciji sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom. Iskreno nas je iznenadila svežina točenog svetlog lagera, a koja je pokrila masnoće kajmaka, te pečenim rebrima dala drugu dimenziju.

Savetujemo svakog ljubitelja kvalitetne domaće kuhinje da poseti Stanicu 1884 i sigurni smo da se neće pokajati.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Pivo od ljudske mokraće

Ako ste kojim slučajem prisustvovali danskom muzičkom festivalu „Roskilde“, održanom 2015. godine,  onda je vaš urin korišćen za proizvodnju piva.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike