Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je izgrađena Železnička stanica Beograd, nalazi se restoran Stanica 1884.

Okružen istorijom, restoran Stanica 1884 ispisuje nove stranice ugostiteljstva. Njihova vizija je da ljudima iz Srbije i inostranstva prezentuju domaću kuhnju i podsete njihove drage goste na stare specijalitete srpske kuhinje koji su pripremljeni na jedan moderan način.

Beer Style preporuka–Stanica 1884 je beogradski restoran koji svoje goste privalači autentičnim, prijatnim i konfornim ambijentom. Pored ambijenta, koji je često presudan prilikom odabira restorana, ovde nude i ozbiljno uživanje u tradicionalnoj srpskoj hrani. Svako jelo sa menija ovog restorana napravljeno je od najkvalitetnijih domaćih sastojaka od strane šefa kuhinje. Danas smo bili raspoloženi za neko meso, te nakon malo razmišljanja i predomišljanja odlučili smo se da poručimo dimljena svinjska rebra u kajmaku. Pored ovih izvrsnih rebara smo naručili jedno svetlo lager točeno pivo. Rebarca na kajmaku su već svima dobro poznata kombinacija. Ali u ovom restoranu imaju neki poseban šmek, posebno u kombinaciji sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom. Iskreno nas je iznenadila svežina točenog svetlog lagera, a koja je pokrila masnoće kajmaka, te pečenim rebrima dala drugu dimenziju.

Savetujemo svakog ljubitelja kvalitetne domaće kuhinje da poseti Stanicu 1884 i sigurni smo da se neće pokajati.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Preran prestanak fermentacije

Pravite svoje pivo. Započeli ste fermentaciju. Sve teče po planu. I, onda od jednom, posle nekih 24 sata fermentacija počinje

Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda.

Pivara 3bir otvorila taproom

Pre par godina trebalo je napisati: novosadska kraft pivara 3bir, a danas je sasvim dovoljno reći jednostavno pivara 3bir, da

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju