Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od 2004. godine i postao je prepoznatljiv stanovnicima našeg glavnog grada, ali i njegovim gostima po italijanskim i mediteranskim specijalitetima.

Beer Style preporuka –Restoran Via del Gusto je mesto u kojem možete uživati u jelima italijanske kuhinje, odnosno picama, palačinkama, te ukusnim poslasticama koje će vam se topiti u ustima! Pored ukusnih poslastica, ovde vas dočekuje i edukovano osoblje koje će se potruditi da ulepša vaš boravak, a naravno tu je i ugodni ambijent koji će osigurati da se osećate prijatno. Ovog puta smo bili raspoloženi za neku kvalitetnu pastu, jačeg i složenijeg ukusa. Metodom eliminacije došli smo do zaključka da uz pivo najbolje ide pasta po imenu „Calabrese“. Reč je o jačoj varijanti ovog italijanskog specijaliteta. Pasta je pravljena sa biftekom, pečurkama i pikantnim paradajz sosom. Nakon samo jednog zalogaja, shvatili smo da smo bili u pravu i da je ovo idealan par svetlom lager pivu. Biftek je bio odličano spremljen i on je nosio celu priču ovog jela, a dobro rashlađeno lager pivo je smirivalo ukuse i uravnotežavalo kombinaciju piva i hrane.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Toro Latin Gastrobar

Toro Latin GastroBar je kreativna mešavina latinske kulture i ukusa. Vlasnik i glavni kuvar Richard Sandoval, čija priznanja obuhvataju Bon

Blagodeti hmelja

Češka je smatrana za jednu od zemalja u kojoj pivo nije samo piće, nego i deo kulture. Tokom srednjeg veka

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.