Stara carinarnica je zdanje na obali Dunava podignuto 1723. godine, oblikovano u stilu klasicizma, komponovano strogo simetrično, sa baroknim svodnim konstrukcijama u podrumu i prizemlju. Bilo je to jedno od najvećih zdanja u Zemunu. U tom prostoru sada je otvoren restoran Stara carinarnica koji je zadržao patinu tog vremena, staru dobru srpsku kuhinju i bogatu ponudu ribljih specijaliteta.
Restoran Stara Carinarnica je jedan od najdugovečnijih restorana, baram kada pričamo o beogradskim restoranima. Kvalitetna kuhinja, autentičan i prijatan ambijent, stručno osoblje i pristupačna kuhinja su samo neki od razloga zbog kojih je ovaj originalni restoran prebrodio test vremena. Pored širokog menija koji čine jedinstvena i kvalitetna jela, Stara Carinarnica je ipak napoznatija po ribljim specijalitetima.
Beer Style preporuka –Nakon male analize menija i konsultacija sa konobarima, pažnju nam je privuklo jedno veoma jedinstveno jelo, a koje do sada nismo imali priliku da probamo u beogradskim restoranima – fileu smuđa ispod sača. Pored smuđa spremljenog na ovaj interesantan način, poručili smo i jedno pšenično pivo. Ovaj način pravljenja odnosno pečenja smuđa nas je poprilično iznenadio i zaintrigirao. Nakon što smo pojeli ovo fantastično jelo shvatili smo da je ovo možda čak i najbolji način za pripremu ove vrste ribe. Meso je dobilo dosta jedinstvenu strukturu dok je ukus ostao neverovatan. Ne previše rashlađeno pšenično pivo je došlo kao fenomenalan kompliment ovoj kombinaciji.
Ukoliko ste ljubitelj rečne ribe, ali i neobičnih specijaliteta spravljenih od ribe, Stara carininarnica je mesto koje obavezno morate da posetite.