Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu Jadrana i hercega među primorskim gradovima. Upravo tu, između plavog mora i surovog krša, sa pitomim mediteranskim pejzažom, najrazvijenije je ugostitetjstvo.

Više od jedne decenije, na daleko poznati restoran „Petko“, mamio je goste mirisima sveže ribe. Tu porodičnu tradiciju, majstori svog zanata – otac sa sinovima, preneli su iz rodnog grada u Beograd. Konoba Gušti Mora otvorena je novembra 2003. godine i od tada je postala nezaobilazna destinacija svih ljubitelja morske ribe i morskih specijaliteta.

Beer Style preporuka – Gušti Mora je poznata beogradska konoba. Konobe su, uglavnom, mesta koja podsećaju na čarde osim što se u konobama isključivo služi morska riba. Stoga konobe su karakteristični ugostiteljski objekti koji su locirani, po svojoj prirodi, na primorju. Gušti Mora, poput svake druge autentične konobe, vode se istim konceptom. Odnosno, cilj restorana jeste da vas upozna sa veličanstvenim specijalitetima koji nam dolaze iz slanih voda. Iz tog razloga ovom prilikom smo želeli da se opustimo u kombinaciji ukusne morske ribe i hladnog piva. Zubatac u kombinaciji sa sočnom salatom i dobro rashlađenim svetlim lager pivom nam je zvučao kao valjan odabir. Takav je i bio, riba je bila sveža, pripremljena na žaru, i što je najbitnije, ukusna! Savršeno je išla u kombinaciji sa svetlim leger pivom i krompir salatom.

Gušti Mora su pre svega, ozbiljna konoba za ozbiljne ljubitelje mora, morske ribe i morskih specijaliteta.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

konstantin pivo kompas pivara

PIVO IZ PIVARE KOMPAS – Konstantin

Inspirisani životom čuvenog rimskog imperatora Konstantina Velikog, pivski majstori iz pivare Kompas, napravili su ovaj  Pale ale, koristeći Samit hmelj i nemački slad.

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

Srpski Pale Ale

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što

Kućno pivarstvo – Sladovi

Prilikom proizvodnje piva postoje dve glavne vrste slada na koje bi trebali da obratite pažnju: osnovni sladovi i specijalni sladovi.

Dogma Taproom

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva