Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu Jadrana i hercega među primorskim gradovima. Upravo tu, između plavog mora i surovog krša, sa pitomim mediteranskim pejzažom, najrazvijenije je ugostitetjstvo.

Više od jedne decenije, na daleko poznati restoran „Petko“, mamio je goste mirisima sveže ribe. Tu porodičnu tradiciju, majstori svog zanata – otac sa sinovima, preneli su iz rodnog grada u Beograd. Konoba Gušti Mora otvorena je novembra 2003. godine i od tada je postala nezaobilazna destinacija svih ljubitelja morske ribe i morskih specijaliteta.

Beer Style preporuka – Gušti Mora je poznata beogradska konoba. Konobe su, uglavnom, mesta koja podsećaju na čarde osim što se u konobama isključivo služi morska riba. Stoga konobe su karakteristični ugostiteljski objekti koji su locirani, po svojoj prirodi, na primorju. Gušti Mora, poput svake druge autentične konobe, vode se istim konceptom. Odnosno, cilj restorana jeste da vas upozna sa veličanstvenim specijalitetima koji nam dolaze iz slanih voda. Iz tog razloga ovom prilikom smo želeli da se opustimo u kombinaciji ukusne morske ribe i hladnog piva. Zubatac u kombinaciji sa sočnom salatom i dobro rashlađenim svetlim lager pivom nam je zvučao kao valjan odabir. Takav je i bio, riba je bila sveža, pripremljena na žaru, i što je najbitnije, ukusna! Savršeno je išla u kombinaciji sa svetlim leger pivom i krompir salatom.

Gušti Mora su pre svega, ozbiljna konoba za ozbiljne ljubitelje mora, morske ribe i morskih specijaliteta.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara na Dorćolu

Pivara na Dorćolu u svojoj ponudi nudi preko 15 vrsta piva na točenje, kao i svojih 5, koje proizvode u svojoj pivari.

Desert u flaši

Krem brule je istinski desert u flaši, bar ga mnogi opisuju kao takvog. Ovo pivo se proizvodi korišćenjem nefermentibilnog laktoznog

Restoran Plato

Restoran Plato nalazi se na platou Filozofskog fakulteta, u samom srcu Beograda. Kuhinja je internacionalna sa sofisticiranim i neobičnim ukusima,

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

PIVO SA SRCEM LAVA

Prema Alanu D. Eamesu, antroplogu poznatom pod nadimkom Indijana Džons piva, najstarija reklama za pivo nalazi se na kamenoj ploči staroj 6000 godina.

Zanimljivi podaci o pivu

– Zašto je pivo toliko popularno? Da bi odgovorili na ovo pitanje moramo se vratiti u prošlost. Jedna teorija glasi

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju