Restoran Caruso

Od nedavno na beogradskoj gastro sceni je prisutan restoran, pod imenom Caruso, a koji uzburkao restoransku scenu naše prestonice. Naime, restoran se nalazi na osmom, poslednjem spratu zgrade na Terazijama, odakle se otvara jedinstven pogled na terazijski plato, srce grada, ušće Save u Dunav, sve do Zemuna i sremačkih ravnica.

Dok uživate u svojim omiljenim jelima i pićima, ili onima iz originalne kuhinje i izboru piva, u ovom prizoru možete uživati i iz samog rastorana, kao i sa terase koja se prostire duž cele jugo – zapadne strane. Delikatan izbor ambijentalne muzike, kao i opuštajuća unutrašnjost restorana, upotpuniće vaš doživljaj.

Beer Style preporuka –Caruso je beogradski restoran koji se bavi, bar kada je reč o ponudi, sinergijom više različitih evropskih kuhinja. Ono što ovaj restoran razlikuje od konkurencije jeste jedinstvena lokacija i jelovnik u kojem možete pronaći mnoštvo specijaliteta i jedinstvenih jela koja se samo ovde služe. Pored toga, moramo napomenuti da je osoblje upućeno i ljubazno, kao i da su cene veoma pristupačne. Ovog puta nas je osoblje savetovalo da probamo poznatu kombinaciju sotiranih kobasica u pikantnoj salsi i sve ovo da uparimo sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom. Svidelo nam se kako zvuči ova kombinacija, te smo je poručili. Ovog puta nismo pogrešili, jer ova mešavina je bila dobitna, baram za nas – „pivopije“. Kobasice su perfektno išle sa pikantnom salsom, a kada cela priča previše zaljuti, na scenu dolazi dobro rashlađeno svetlo lager pivo i rešava sve dileme. Zaista nam se svideo boravak u restoranu Caruso i radujemo se sledećoj poseti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Campania Trattoria

Putovanje u srce italijanske regije Kampanja odnedavno je moguće u samom srcu Beograda. Tik uz Konak kneginje Ljubice odnedavno je

Central Pub

Central Pub je mesto gde svako može da nađe nešto po svom ukusu. Piva iz Češke, Holandije, Belgije, Engleske, Škotske,

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.