Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena – odlike su restorana Đerdan koje ga čine prijatnim kutkom za Beograđane ali i njihove mnogobrojne goste.

Ovde redovno dolaze mnogi poslovni ljudi, diplomate, umetnici, a karakterističnio je što je Đerdan omiljeno mesto i za porodična okupljanja poznatih beogradskih ugostitelja i vrhunskih kuvara. Prvoklasna domaća kuhiinja osvaja originalnim predjelima, raznovrsnim kuvanim jelima, svim specijalitetima sa roštilja uz obilne i kvalitetne porcije, jelima po porudžbini i raznim drugim gurmanlucima.

Beer Style preporuka – Đerdan je poznati beogradski restoran koji se bavi konceptom visoko-kvalitetne nacionalne kuhinje. Restoran se nalazi u ulici Jelene Mioč, a u njemu ćete, osim dobre kuhinje, pronaći i ugodan ambijent, ljubazno osoblje, te sve to po veoma povoljnim cenama. Pored ovoga, Đerdan se najviše izdvaja od konkurencije po svojim ogromnim porcijama, kako predjela tako i svih ostalih jela. Ovog puta smo imali priliku da probamo jedno veoma ukusno jelo od pilećeg mesa. Reč je o pijanoj piletini, odnosno pilećem fileu u sosu od brendija, senfa, slačice i pavlake. Uz ovo nesvakidašnje jelo, naručilo smo jedno svetlo lager pivo. Na prvu ruku, kombinacija brendija i piletine nam nije toliko privlačno zvučela. Ali kada smo je okusili, utisak se promenio za 180 stepeni. Ova kombinacija, ako je korektno začinjena i spremljena, prestavlja jedno veoma ozbiljno jelo koje bi se svidelo svakoj osobi koja preferira malo jaču hranu. Kada se dobro rashlađeno svetlo lager pivo umeša u celu priču ova kombinacija se diže na još viši nivo.

Ukoliko volite eleganto, a ujedno i nacionalno, Đerdan je pravo odabir za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Restoran Papa Joe

Priča restorana Papa Joe počela je sada već davne 1989. godine u Beogradu. Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi, ovaj restoran je stekao

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.