Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena – odlike su restorana Đerdan koje ga čine prijatnim kutkom za Beograđane ali i njihove mnogobrojne goste.

Ovde redovno dolaze mnogi poslovni ljudi, diplomate, umetnici, a karakterističnio je što je Đerdan omiljeno mesto i za porodična okupljanja poznatih beogradskih ugostitelja i vrhunskih kuvara. Prvoklasna domaća kuhiinja osvaja originalnim predjelima, raznovrsnim kuvanim jelima, svim specijalitetima sa roštilja uz obilne i kvalitetne porcije, jelima po porudžbini i raznim drugim gurmanlucima.

Beer Style preporuka – Đerdan je poznati beogradski restoran koji se bavi konceptom visoko-kvalitetne nacionalne kuhinje. Restoran se nalazi u ulici Jelene Mioč, a u njemu ćete, osim dobre kuhinje, pronaći i ugodan ambijent, ljubazno osoblje, te sve to po veoma povoljnim cenama. Pored ovoga, Đerdan se najviše izdvaja od konkurencije po svojim ogromnim porcijama, kako predjela tako i svih ostalih jela. Ovog puta smo imali priliku da probamo jedno veoma ukusno jelo od pilećeg mesa. Reč je o pijanoj piletini, odnosno pilećem fileu u sosu od brendija, senfa, slačice i pavlake. Uz ovo nesvakidašnje jelo, naručilo smo jedno svetlo lager pivo. Na prvu ruku, kombinacija brendija i piletine nam nije toliko privlačno zvučela. Ali kada smo je okusili, utisak se promenio za 180 stepeni. Ova kombinacija, ako je korektno začinjena i spremljena, prestavlja jedno veoma ozbiljno jelo koje bi se svidelo svakoj osobi koja preferira malo jaču hranu. Kada se dobro rashlađeno svetlo lager pivo umeša u celu priču ova kombinacija se diže na još viši nivo.

Ukoliko volite eleganto, a ujedno i nacionalno, Đerdan je pravo odabir za vas.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

irski gulaš

PIVO U KULINARSTVU – Irski gulaš

U irski gulaš se dodaje crno pivo, najbolje neki staut, ali i suve šljive. Idealan prilog uz ovo jelo je krompir pire ili testenina, a nakon njega je obavezan jedan Guinness, kao kruna odličnog ručka.

Mršavite uz pivo

Pivo je duboko ukorenjeno u našoj kulturi kao jeftin način da se oslobodimo briga, zabavimo i opustimo, ali sve to

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike