U samom srcu starog Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Knićaninova i Visokog Stevana nalazi se restoran Donji Grad.
Restoran Donji grad poseduje dve sale. U gornjoj Sali, sa pogledom na park i ulicu lipa koje su ukras ne samo kada raskošno cvetaju, već prave pravu zimsku idilu u hladnim danima, u mirnom ambijentu smešten je Cafe Taboo gde možete popiti dobar espresso, pročitati dnevnu štampu, doručkovati ili se pak zasladiti raznim poslasticama. U donjoj sali se nalazi restoran Donji Grad.
Beer Style preporuka – Restoran Donji Grad poznat je po specijalitetima ispod sača kao što su teletina, jagnjetina, šurena jaretina i nešto što niste imali priliku da probate, a to je dimnjena prasetina ispod sača, kao i raznim specijalitetima sa roštilja, ali i kuvanim jelima i velikim izborom piva. Iz svega navedenog, lako se zaključuje da se restoran Donji Grad bavi konceptom nacionalne, odnosno tradicionalne srpske kuhinje. Pored atraktivnog i autentičnog ambijenta ovde vas očekuje i ljubazno osoblje koje vam je uvek na raspolaganju kako bi vas ugostilo na najbolji i najprijatniji mogući način. Kako smo danas imali priliku da posetimo jedan nadaleko poznat restoran nacionalne kuhinje, odlučili smo da se prepustimo maksimalnom hedonizmu i naručimo neku jaku domaću hranu. Prvo što nam je palo na pamet jeste podvarak sa domaćim kobasicama. Posle malo predomišljanja shvatili smo da je podvarak uz svetlo lager pivo pravi izbor za naš današnji ručak. Podvarak je bio izvrstan, odlično se slagao sa domaćim kobasicama, a posebno bi naglasili karakterističnu kombinaciju ukusa i mirisa koji se dobiju kada se ovakav specijalitet pomeša sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom- prava kombinacija za svakog ljubitelja autentične domaće hrane.