Restoran Salaš 034

Restoran Salaš 034, uređen nalik na vojvođanske salaše, nalazi se na rustičnoj zemunskoj kaldrmi. Ako ovom prikazu dodamo i pogled na Dunav i Banat, pa duh starih beogradskih kafana, toplu atmosferu i miris domaće štrudle sa makom, naslućujete, gastronomska avantura je neizbežna!

Spremanje hrane je poseban deo srpske tradicije. Nastala mešanjem različitih nacionalnih i kulturnih uticaja, predstavlja raznovrsne namirnice, možda čak i kombinaciju grčke, bugarske, turske i mađarske kuhinje. Ipak, iako nekada jela imaju iste sastojke kao ona iz kuhinja ovih naroda, u Srbiji su ona poprimila nešto što ih čini različitim i posebnim.

Beer Style preporuka –Salaš 034 je nadaleko čuveni beogradski, odnosno bolje reći, zemunski restoran. Restoran je koncipiran u vidu tradicionalnih „salaša“ koji se nalaze na području Vojvodine. Ovi salaši predstavljaju relikviju starog načina života na području Vojvodine. U njima se služe tradiconalni specijaliteti sa područja na kom su nastali. Uglavnom su udaljeni od grada i buke i kao takvi predstavljaju savršeno mesto za nedeljni izlet, ili samo opuštanje i uživanje. Nalik vojvođanskim salašima je i zemunski Salaš 034. Ovom prilikom smo bili raspoloženi za pravi gurmanluk. Jedno jelo sa jelovnika nam je itekako privuklo pažnju. Reč je o dimljenim rebrima na kajmaku uz dodatak pekarskog krompira. Predpostavili smo da bi ovo jelo izvanredno išlo u kombinaciji sa ne previše rashlađenim pšeničnim pivom i bili smo u pravu – ovo je izvanredna kombinacija koja nas vraća u neka prošla i prostija vremena. Naglasili bi perfektanu notu gastro hedonizma, a koji dolazi kombinacijom dimljenih rebara, kajmaka i pšeničnog piva.

Salaš 034 je na nas ostavio izvanredan utisak, te ako ste ljubitelj domaće i tradicionalne atmosfere, ali i kuhinje, ovo mesto će vam se itekako svideti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Amphora

Amphora je otmen i prijatan à la carte restoran u kom možete uživati u internacionalnim jelima i specijalitetima od sveže

proces pravljenja piva

Kako se pravi pivo

Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.