Restoran Salaš 034, uređen nalik na vojvođanske salaše, nalazi se na rustičnoj zemunskoj kaldrmi. Ako ovom prikazu dodamo i pogled na Dunav i Banat, pa duh starih beogradskih kafana, toplu atmosferu i miris domaće štrudle sa makom, naslućujete, gastronomska avantura je neizbežna!
Spremanje hrane je poseban deo srpske tradicije. Nastala mešanjem različitih nacionalnih i kulturnih uticaja, predstavlja raznovrsne namirnice, možda čak i kombinaciju grčke, bugarske, turske i mađarske kuhinje. Ipak, iako nekada jela imaju iste sastojke kao ona iz kuhinja ovih naroda, u Srbiji su ona poprimila nešto što ih čini različitim i posebnim.
Beer Style preporuka –Salaš 034 je nadaleko čuveni beogradski, odnosno bolje reći, zemunski restoran. Restoran je koncipiran u vidu tradicionalnih „salaša“ koji se nalaze na području Vojvodine. Ovi salaši predstavljaju relikviju starog načina života na području Vojvodine. U njima se služe tradiconalni specijaliteti sa područja na kom su nastali. Uglavnom su udaljeni od grada i buke i kao takvi predstavljaju savršeno mesto za nedeljni izlet, ili samo opuštanje i uživanje. Nalik vojvođanskim salašima je i zemunski Salaš 034. Ovom prilikom smo bili raspoloženi za pravi gurmanluk. Jedno jelo sa jelovnika nam je itekako privuklo pažnju. Reč je o dimljenim rebrima na kajmaku uz dodatak pekarskog krompira. Predpostavili smo da bi ovo jelo izvanredno išlo u kombinaciji sa ne previše rashlađenim pšeničnim pivom i bili smo u pravu – ovo je izvanredna kombinacija koja nas vraća u neka prošla i prostija vremena. Naglasili bi perfektanu notu gastro hedonizma, a koji dolazi kombinacijom dimljenih rebara, kajmaka i pšeničnog piva.
Salaš 034 je na nas ostavio izvanredan utisak, te ako ste ljubitelj domaće i tradicionalne atmosfere, ali i kuhinje, ovo mesto će vam se itekako svideti.