Restoran Rubin

Danas bi vam predstavili restoran Rubin, jedan od simbola beogradskog ugostiteljstva. Već decenijama sve u ovom elitnom restoranu počiva na tradiciji i diskretnom sjaju. Od ugleda, koji ljubomorno čuvaju gotovo četiri decenije, preko menija i usluge, do neprevaziđenog pogleda u kojem uživaju Beograđani i njihovi gosti.

Restoran Rubin otvoren je pre  skoro četiri decenije i ovaj restoran je stekao status kao mesto porodičnog susreta, lepih druženja i pogleda, koji posmatrača uvodi u lepotu Beograda. Tražeći valjan opis uloge kafane u srpskom društvu, neprevaziđeni Momo Kapor je jednom ovu nacionalnu instituciju uporedio sa grčkim trgovima, agorama, na kojima su antički mudraci vodili bezbrojne mudračke debate.

Beer Style preporuka– Restoran Rubin je jedna od najpoznatijih beogradskih kafana. I  od svog otvaranja pre nekoliko decenija, pa sve do danas, mnogo toga se promenilo. Ali ono što je uvek ostalo isto jeste cilj ove kafane. To jest, da ponudi svojim gostima kvalitetnu domaću trpezu, uvek svežu, po pristupačnim cenama u autentičnom ambijentu tradicionalne srpske kafane. Priliko posete restoranu Rubin želeli smo da okusimo domaće jelo napravljeno na malo drugačiji način. Čim smo na jelovniku pronašli pačetinu sa špaclama u aromi od tartufa, znali smo da ne treba gledati dalje. Odlučili smo se za ovo jelo uz dodatak jednog dobro rashlađenog svetlog lager piva. Nakon konzumacije možemo reći da smo impresionirani ovim jelom i da je ovo zaista izvanredna kombinacija zanimljivih ukusa. Pačetina u špaclama je bila izvanredno prirpemljna i ukusna. Arome tartufa su korektno išle u ovoj kombinaciji, nisu se previše osetile, tek taman, što je itekako doprinelo celom užitku. Pivo je naravno uvek pri ruci i u ovoj kombinaciji je ojačalo celu priču. Ako volite domaće, ali ujedno i moderno, Rubin vas neće razočarati.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida

PIVSKI STILOVI: IPA

India pale ale je pivski stil koji ima veliki broj podstilova, a ovo je najbolji srpski predstavnik Indian Pale ale

Dokazano da pivo sprečava rak

Velikim brojem naučnih istraživanjima dokazane su mnoge dobro  osobine hmelja po ljudsko zdravlje. Nedavno je otkriveno da hmelj poseduje flavonoidno

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.