Restoran Rubin

Danas bi vam predstavili restoran Rubin, jedan od simbola beogradskog ugostiteljstva. Već decenijama sve u ovom elitnom restoranu počiva na tradiciji i diskretnom sjaju. Od ugleda, koji ljubomorno čuvaju gotovo četiri decenije, preko menija i usluge, do neprevaziđenog pogleda u kojem uživaju Beograđani i njihovi gosti.

Restoran Rubin otvoren je pre  skoro četiri decenije i ovaj restoran je stekao status kao mesto porodičnog susreta, lepih druženja i pogleda, koji posmatrača uvodi u lepotu Beograda. Tražeći valjan opis uloge kafane u srpskom društvu, neprevaziđeni Momo Kapor je jednom ovu nacionalnu instituciju uporedio sa grčkim trgovima, agorama, na kojima su antički mudraci vodili bezbrojne mudračke debate.

Beer Style preporuka– Restoran Rubin je jedna od najpoznatijih beogradskih kafana. I  od svog otvaranja pre nekoliko decenija, pa sve do danas, mnogo toga se promenilo. Ali ono što je uvek ostalo isto jeste cilj ove kafane. To jest, da ponudi svojim gostima kvalitetnu domaću trpezu, uvek svežu, po pristupačnim cenama u autentičnom ambijentu tradicionalne srpske kafane. Priliko posete restoranu Rubin želeli smo da okusimo domaće jelo napravljeno na malo drugačiji način. Čim smo na jelovniku pronašli pačetinu sa špaclama u aromi od tartufa, znali smo da ne treba gledati dalje. Odlučili smo se za ovo jelo uz dodatak jednog dobro rashlađenog svetlog lager piva. Nakon konzumacije možemo reći da smo impresionirani ovim jelom i da je ovo zaista izvanredna kombinacija zanimljivih ukusa. Pačetina u špaclama je bila izvanredno prirpemljna i ukusna. Arome tartufa su korektno išle u ovoj kombinaciji, nisu se previše osetile, tek taman, što je itekako doprinelo celom užitku. Pivo je naravno uvek pri ruci i u ovoj kombinaciji je ojačalo celu priču. Ako volite domaće, ali ujedno i moderno, Rubin vas neće razočarati.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

MODERNI LAGER

Lageri, kao najmodernija vrsta su piva donjeg vrenja i uglavnom su svetle boje. To su prava letnja piva, laganijeg, osvežavajućeg

MAMURLUK: Rešenje postoji

Postoje mnoge priče, tajni recepti ili pak vodiči koji nam navodno pomažu u stanju mamurluka i objašnjavaju nam kako da

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora