PIVO I HRANA – Picerija Borsalino

picerija borsalino

Pivo i hrana ne mogu jedno bez drugog, a picerija Borsalina nudi dobar spoj piva i hrane

Novosadska picerija Borsalino punih 39 godina nalazi se istom mestu – u Vojvođanskoj ulici, na Grbavici.

Sem što je poznata po odličnoj klopi, većina gostiju je zna i po prostranoj bašti koja je skrivena u hladovini dve raskošne lipe.

Lipe je lično sadio vlasnik picerije i one sada sem što krase baštu, poznate su i po opojnom mirisu koji se širi duž cele ulice.

Picerija Borsalino – Enterijer u starom gradskom stilu

Enterijer picerije Borsalino je prijatan i skladno dekorisan,  ukusnim prikazima starinskog Novog Sada.

U okviru ovog ugostiteljskog objekta nalazi se i prostrana sala na spratu, gde su mnogi proslavili veridbe, venčanja i rođenja svoje dece.

I na spratu je smeštena bašta, do koje se dolazi kroz vrata u začelju donje sale.

Picerija Borsalino – Bogata ponuda hrane

Što se tiče izbora hrane u piceriji Borsalino, koja je pored italijanske kuhinje, slavna i po svojoj autentičnoj ponudi.

Ovde se uvek mogu pojesti i zapečene svinjske kolenice, karađorđeva šnicla, pasulj prebranac i palačinke od slatkog sira, zapečene u rerni.

Karađorđeva šnicla se pravi od pilećeg belog mesa, a punjena je sirom i šunkom i kao prilog dobija se pomfri i tartar sos.

Takođe ovde možete probati i pileće medaljone odnosno pohovan pileći file sa pomfritom i tartar sosom.

Picerija Borsalino – Butkice sa renom

Ipak, naša preporuka je da obavezno, ukoliko svratite na ovo mesto, probate butkicu.

U porciji se dobije oko 700 do 800 grama mesa, a servira se uz lepinju, ren i ljutu papričicu.

U piceriji Borsalino velik je i izbor piva, a naša preporuka je da uz butkicu popijete dobro rashlađeno lager pivo, koje će svakako prijati posle ove pikantne hrane.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ćevabdžinica Biber

Ćevabdžinica Biber je otvorena 2013. godine i od tada osvaja srca Novosađana ćevapima od 100% junećeg mesa i, kako mušterije

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.