PIVO I HRANA – Picerija Borsalino

picerija borsalino

Pivo i hrana ne mogu jedno bez drugog, a picerija Borsalina nudi dobar spoj piva i hrane

Novosadska picerija Borsalino punih 39 godina nalazi se istom mestu – u Vojvođanskoj ulici, na Grbavici.

Sem što je poznata po odličnoj klopi, većina gostiju je zna i po prostranoj bašti koja je skrivena u hladovini dve raskošne lipe.

Lipe je lično sadio vlasnik picerije i one sada sem što krase baštu, poznate su i po opojnom mirisu koji se širi duž cele ulice.

Picerija Borsalino – Enterijer u starom gradskom stilu

Enterijer picerije Borsalino je prijatan i skladno dekorisan,  ukusnim prikazima starinskog Novog Sada.

U okviru ovog ugostiteljskog objekta nalazi se i prostrana sala na spratu, gde su mnogi proslavili veridbe, venčanja i rođenja svoje dece.

I na spratu je smeštena bašta, do koje se dolazi kroz vrata u začelju donje sale.

Picerija Borsalino – Bogata ponuda hrane

Što se tiče izbora hrane u piceriji Borsalino, koja je pored italijanske kuhinje, slavna i po svojoj autentičnoj ponudi.

Ovde se uvek mogu pojesti i zapečene svinjske kolenice, karađorđeva šnicla, pasulj prebranac i palačinke od slatkog sira, zapečene u rerni.

Karađorđeva šnicla se pravi od pilećeg belog mesa, a punjena je sirom i šunkom i kao prilog dobija se pomfri i tartar sos.

Takođe ovde možete probati i pileće medaljone odnosno pohovan pileći file sa pomfritom i tartar sosom.

Picerija Borsalino – Butkice sa renom

Ipak, naša preporuka je da obavezno, ukoliko svratite na ovo mesto, probate butkicu.

U porciji se dobije oko 700 do 800 grama mesa, a servira se uz lepinju, ren i ljutu papričicu.

U piceriji Borsalino velik je i izbor piva, a naša preporuka je da uz butkicu popijete dobro rashlađeno lager pivo, koje će svakako prijati posle ove pikantne hrane.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Temperament

Temperament je restoran koji je fokusiran na tradicionalnu kuhinju. Nalazi se u Beton hali, u samom srcu Beograda, pored reke

Pivom protiv peruti

Zaboravite na skupe šampone za kosu čiji proizvođači tvrde da će vas rešiti problema zvanog perut. Sve što vam je

Ovo sigurno niste znali

Prve pivske konzerve Prva piva u konzervama pojavila su se 1935. godine. Pivopije više nisu išle u pivske konobe, a

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc