Gradska pivnica

Gradska pivnica u Novom Sadu počela je sa radom 2017. godine, skoro 270 godina posle osnivanja prvog javnog okupljališta ljubitelja piva u Novom Sadu. Opuštenost i šarm ovog mesta nisu posledica slučajnog sticaja okolnosti, već rezultat promišljenog i organizovanog truda.

Ni izbor piva nije bio nimalo slučajan, razmišljalo se o mnogim detaljima. Napravljen je fini balans između industrijskih i kraft piva, sa naglaskom na vrhunskom kvalitetu i jednih i drugih. Ipak, najveći hit i možda zaštitni znak ove pivnice je Paulaner, bavarska legenda iz Minhena.

Beer Style preporuka–  Naravno, svaka pivnica koja drži do sebe ima i pravi pivski meni, jer dobro pivo i kvalitetna hrana prosto traže jedno drugo. Udarna snaga ovog jelovnika u ,,Gradskoj pivnici’’ su kobasice, koje se po staroj austrijskoj recepturi pripremaju specijalno za goste pivnice. Ovom prilikom bi izdvojili grilovane ražnjiće, sa prilogom, a koji se služe uz sveže točeni Stout iz pivare Crow.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Reka

Ovaj zanimljivi restoran nalazi se u Zemunu, tačnije na Zemunskom keju. Zbog čega je ovaj restoran interesantan i šta ga

3 najneobičnija piva

U Nemačkoj postoji Zakon o čistoći piva, koji kaže da pivo sme da sadrži vodu, kvasce, ječam i slad, ali

Kineski festival piva

Muzika, turisti, tradicionalna hrana, veliki šatori i puno hrane i piva – nije Oktoberfest, to je Qingdao International Beer Festival,

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike