Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi Sad. Ambijient i ponuda hrane su prilagođeni najrazličitijim ukusima – pice, paste, bifteci, kao i veliki izbor poslastica.

Ako bi smo morali da opišemo ovaj restoran u par reči, ovako bi smo to uradili: „Restoran savremenog dizajna, na predivnoj lokaciji, sa veoma lepo osmišljenim menijem“. Meni restorana poseduje neka jedinstvena jela koja još uvek nigde do sada nismo videli. Ono što ide u korist ovog restorana jeste svakako pogled, odnosno mesto na kom je restoran pozicioniran. Zaista, pogleda sa Petrovaradinske tvrđave je neprocenjiv, i predstavlja valjan razlog da posetite ovaj restoran.

Beer Style preporuka – Malo pre smo pomenuli „zanimljiva“ i ne svakodnevna jela koja poseduje ovaj restoran. Ovog puta smo rizikovali i probali nešto drugačije – u pitanju je manastirska ćuretina, a uz ovo jelo smo poručili tamno pivo. Radi se u ćurećim grudima, pohovanim u bademima uz sos od borovnica. Srećni smo da vas obavestimo da se rizik ovog puta isplatio. Ako ste u blizini, ili posećujete tvrđavu, ovaj restoran je mesto koje ne bi trebali da propustite.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivnica Brkina Marina

Sjajan ambijent, hrana savršena, usluga na visokom nivou – jednom rečju mesto koje je nedostajalo Novom Sadu! Pored hrane i

CHINOOK SESSION IPA

S.M.A.S.H. je pojam u pivarstvu koji objašnjava pivo sačinjeno od jednog slada i jednog hmelja – Single Malt And Single

Verovali ili ne

– Zanimljivo je koliko dugo traje običaj Medenog meseca, na koji mladenci idu posle venčanja. Običaj traje već oko 6000

Evo zašto treba da pijete pivo

Pivo smanjuje upale, čini naše srce zdravijim, čak ima određenih naznaka da nas pivo čini pametnijim, omogućava duži život, čini

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.